dinsdag 6 maart 2012

Hoe "Banken en Overheden" ons uitzuigen.

In de theorie van de fiat geldschepping is het zo dat de verstrekker van het geld de machtigste persoon of instelling is. Immers kan die persoon of instelling bepalen hoeveel geld de andere gebruikers van dat geld krijgen en hoeveel nieuw geld er zelf wordt gehouden en vervolgens uitgegeven.

Iedereen moet werken voor geld, behalve degene die het uit het niets kan laten ontstaan.

Zonder dat de andere deelnemers in de economie het doorhebben kan je hun bezit enorm verwateren door zelf steeds meer geld bij te drukken en te gebruiken.

Dat de praktijk de theorie heeft ingehaald bewees in Nederland Wouter Bos met de redding van de Banken.
Hij kocht als overheid in feite de Banken met nieuw geld.
Vervolgens kregen die banken van de ECB nieuw geld waarmee ze mogen doen wat ze willen.


Nu, we weten wat ze willen.
Ze kopen de wereld op en manipuleren de beurs.
Gisteren in het nieuws dat banken meer moeten doen tegen landroof…

“Bedrijven, overheden en banken kopen steeds meer vruchtbare grond in ontwikkelingslanden op”

De oproep zal niet helpen, want degenen die het geld verzinnen zijn ook degenen die de landroof toepassen. Het is hen er om te doen.

De banken realiseren zich ook wel dat geld zoals ze dat verzinnen steeds minder waard wordt. Ze kopen dus zo snel mogelijk veel interessant bezit op. Bevriende bedrijven worden bevoorrecht en worden vervolgens de beste klanten voor de banken.


Waarom denkt toch iedereen dat banken tegenwoordig wel eerlijk zouden werken? Ze pleegden een enorm bedrog, mede via woekerpolissen en het vertrekken en doorverkopen van rommelhypotheken. Vervolgens krijgen ze een beloning in de vorm van een redding en honderden miljarden die ze tot op de dag van vandaag door de ECB in de schoot wordt geworpen! En dan ineens zouden banken ‘eerlijk’ gaan handelen?

Moet mij maar eens uitgelegd worden hoe dat dan werkt? Als dat werkt, waarom geven we gangsters dan niet een prachtige villa en een paar miljoen? Is dat dan niet de beste manier om ze eerlijk te maken?

Of werkt deze aanpak exclusief bij bankiers?

Geen opmerkingen: