woensdag 22 februari 2012

Empires kunnen vallen, valuta's mogen veranderen, GOUD zal altijd overleven.

Lees volgend artikel:

http://www.wealthwire.com/news/metals/2687?r=1

De wereldwijde markt heeft gezien goudprijzen spike door een 11 procent toename in het afgelopen jaar. Meanwhile, domestic prices in Vietnam have soared by 18 percent . Inmiddels zijn de binnenlandse prijzen in Vietnam steeg met 18 procent .

De wereld is gevangen greep van goud-koorts te midden van de onstabiele economische situatie en devaluatie valuta's.

Ondertussen ambtenaren willen een gevoel van controle over het systeem van de goudhandel te herwinnen, vooral in Vietnam.

Minder dan twee decennia geleden is prive goud eigendom en individuele handelspartners gelegaliseerd in Vietnam. Nu, meer dan ooit, zijn beleggers die wijselijk voor het pensioen massaal naar goud in massa's. Goud in Hanoi kan oplopen tot $ 100 meer dan nu het geval elders in de wereld!

Truong Van Hue, a 60-year-old retiree said, “I still like to keep my savings in gold. Truong Van Hue, een 60-jarige gepensioneerde zei: "ik nog steeds graag mijn spaargeld te houden in goud. It's safe for retired people like me. Het is veilig voor de gepensioneerden zoals ik. I can sell the gold any time, anywhere, when I need cash.” Ik kan het goud te verkopen altijd en overal, als ik geld nodig. "

Vietnamese regering heeft gereageerd in alarm om dit recente fenomeen. Echter, het is echt niets nieuws: Vietnam heeft een geschiedenis van liefde voor de gele-metal veilige haven, omdat de geschiedenis wordt ook gedomineerd door risicovolle oorlogsvoering omstandigheden en willen.

Hun economie is op dit moment lijden onder de gevolgen van een steile 18 procent inflatie en de onstabiele dong, hun nationaal aanvaarde valuta.

In de hoop van de bestrijding van deze problemen, ambtenaren willen prive-goud hamsteraars te overtuigen om enige controle te geven en het terug te geven aan de centrale bank.

Om te krijgen de mensen om mee te gaan met dit, zijn ambtenaren overwegen strikte maatregelen die ertoe kunnen leiden dat ten minste 10.000 juweliers volledig verlaten het bedrijf van edelmetaal verkoop en gewoon verkopen alleen basic sieraden.

Toch worden de Vietnamese schuwt het storten van een van hun zuurverdiende spaargeld in banken als gevolg van de 14 procent maximale rentetarieven voor deposito's dong ondanks de 18,6 procent van vorig jaar de kosten van levensonderhoud.

Het kabinet wil dat prive-goud houders om hun edelmetaal zetten bij banken om gebruik te maken bij het stabiliseren van de economie te krijgen.

Volgens AFB :

  "Als de winst is iets hoger en de banken bewijzen hun geloofwaardigheid, verwacht ik dat 80 procent van het publiek zal hun goud neer te leggen," Nguyen Thanh Truc, CEO van de Agribank Jewelry Company gezegd.

 De bewegingen in toom te houden van de goudhandel komen na een dramatische verbetering van de levensstandaard sinds Vietnam begonnen met een verschuiving naar "marktgerichte socialisme."

Twee decennia van de economische groei tilde de land tot een gemiddeld inkomen status in het begin van 2011, zoals gemeten door de Wereldbank. Maar de vooruitgang wordt bedreigd door macro-economische kwesties, waaronder aanhoudend hoge inflatie en corruptie.

Niettemin, de Vietnamese traditie in feite, de gewoonten van de hele wereld ondersteunen dit idee, dat het niet gemakkelijk zal zijn om massa's te overtuigen om hun geloof te zetten en terug vertrouwen in de centrale banken.

Na al, is het niet de drogredenen van de centrale banken die ons kwam in de wereldwijd rampzalige fiscale puinhoop we ons vandaag?

Tran Hoang Long, een 40-jarige goud handelaar maakt zich geen zorgen over de ambtenaren pogingen tot absolute controle. Hij is ervan overtuigd dat "er altijd wel manieren om de staven te verhandelen."

Veel landen willen GOUD aan banden leggen, dat betekent toch iets, NIET?

Geen opmerkingen: