woensdag 29 februari 2012

Nogmaals corruptie op hoog niveau: " Goede Doelen"

De laatste jaren hebben we al veel misserie gekent in de wereld ( Tsunamie's - Haiti' ) waardat ze allerlei avonden rond hebben georganiseerd op TV en ga zo maar door.

Hoe wordt dit geld gespendeerd: is om te wenen als je dat leest en hoort.
Probeer in Belgie maar eens zo een orgnisatie op te zetten, mag niet en lukt U ook zelfs niet, zo streng is deze wereld in het opzetten van organisatie's voor " GOEDE DOELEN ".

Een schande als je volgend verslagen leest.

http://www.wanttoknow.nl/overige/het-salaris-van-goede-doelen-stichtingsbestuurders/

http://www.wereldburgers.tv/2010/03/16/salarissen-goede-doelen-onderzocht/

dinsdag 28 februari 2012

Waarom U armer wordt......

Deze film geeft een mooie omschrijving over de economie en waarom we achteruit gaan. Hoe we bedrogen worden door politiek, banken en de media. Geld is geen geld meer, maar een politieke afspraak die van dag tot dag kan veranderen. De inflatie is veel hoger dan iedereen voor waar aanneemt. En de media spelen een kwalijke rol in het verbergen van die waarheid.

By On 22/01/2012 · Leave a Comment
Beste bezoeker,

In maart vorig jaar gaf ik onderstaande lezing over de economische crisis en zijn oorzaken. Toen ik in mijn inleiding voorspelde dat de crisis nog moest beginnen, en zeer hoge inflatie er zat aan te komen, beluisterde men mijn verhaal met ongeloof. Maar na de lezing niet meer. Ik hoop dat u dezelfde ervaring mag hebben.
Deze lezing zal op ons congres opnieuw worden gegeven, maar met geactualiseerde data en nog veel meer uitleg. Ze werd oorspronkelijk gegeven voor een weinig geïnformeerd publiek, maar de gemiddelde investeerder kan wel wat meer aan.

Vindt u na het bekijken dat dit de moeite waard is om te verspreiden, doe het dan: Facebook, Twitter, mail. En vooral: schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Klik daarvoor op de afbeelding hieronder.

Beste groeten,

Brecht Arnaert

maandag 27 februari 2012

De correcte definitie van " INFLATIE"......!!

Na mijn lange email van gisteren aan vrienden, waar ik het had over INFLATIE: hier nu een uitleg wat eigenlijk INFLATIE is. Waardat je kan zien dat mijn filosofie goed zat. Lees dit artikel AUB?


Sinds zijn lancering op 19 december heeft deze nieuwsbrief een vliegende start genomen. Meer dan tweehonderd mensen schreven zich er ondertussen al op in en de reacties op het Gratis Dossier Glaubensunwilligkeit blijven niet uit:

"‎Geweldig artikel! Helemaal mee eens. Het verbaast me met de dag steeds meer, dat er zo weinig mensen zijn die dit willen zien. Het is waarschijnlijk de angst voor het verlies van eigen vermogen en het dus daarom maar niet willen geloven wat er echt aan de hand is. Als je een jaar geleden sprak over het gevaar dat de Euro wel eens zou kunnen vallen, werd er hard om gelachen. Wat nu blijkt is dat mensen graag hun kop in het zand steken."

"Na het lezen van dit artikel voelde ik me letterlijk ziek. Ik had al lang het gevoel dat de overheid liegt over de euro, maar uw onderzoeksrapport legt zwart op wit uit hoe de leugen in elkaar steekt. Het maakt me eigenlijk kwaad, en tegelijk ook bang. Hoe zal de gewone burger dit overleven? Ik weet nog niet of ik naar uw congres kan komen (ik vind het een beetje duur), maar ik hou uw nieuwsbrief zeker in het oog! Veel succes!"

"Uw definitie van inflatie is origineel en tegelijk verassend. Ik ben zelf licentiaat in de economie, maar ik moet toegeven dat ik van de Oostenrijkse School nog nooit gehoord had. Zou dit deel uit maken van de Big Lie waar u over schrijft? In ieder geval zal ik uw tekst ook aan anderen bezorgen. Dit zou verplichte lectuur moeten zijn voor elke burger. Op YouTube heb ik ook enkele filmpjes ontdekt die de moeite waard zijn. Misschien heeft u er ook iets aan?"

Natuurlijk hebben we er iets aan! De baseline van SafeCapital is "Truth has value". En de waarheid blootleggen, dat is een hele klus, waarbij elke opmerkzame lezer kan helpen. Daarom hebben wij een Facebookpagina aangemaakt waar iedereen links naar goede YouTube-video's kan posten, alsook artikels en foto's. U zal hiervoor binnenkort nog een aparte uitnodiging krijgen.

Het voornaamste doel is mensen bewust maken van de correcte definitie van inflatie. De meeste mensen denken immers nog steeds dat inflatie een algemene stijging van het prijsniveau is, en dat de centrale banken er zijn om de prijzen stabiel te houden. Dat terwijl de werkelijkheid krak omgekeerd is. Door de verwisseling van oorzaak en gevolg nemen mensen totaal verkeerde beslissingen. Ze hopen hun geld veilig te kunnen stellen, maar steken in feite hun hoofd in de muil van de leeuw.

Neem nu de Belgische Staatsbons. Meer dan 275 000 mensen tekenden hierop in, voor een recordbedrag van 5,7 miljard euro. Dat wil zeggen dat die arme stakkers gemiddeld 20 000 euro van hun spaarboekje haalden, in de hoop een wat hoger rendement te halen dan de officiële inflatie. Wie nu een lagere rente dan 3,85 % aanvaardt, verliest geld. En dus lijkt een staatsbon die 4 of 5 % rendeert een goeie investering. Maar wat deze mensen niet weten, is dat de inflatie in feite veel hoger is, én dat de inflatie gedurende de looptijd van hun staatsbon nog zal toenemen.

Ten eerste meet de index helemaal niet de echte inflatie. Wat de index bijhoudt zijn prijsstijgingen van een arbitrair geselecteerde set aan goederen en diensten. Maar dat is niet de inflatie zelf. De prijsstijgingen zijn daar slechts een gevolg van. Er is maar één geldige definitie van inflatie, en dat is het opblazen van de geldhoeveelheid. Een verschijnsel van overheidsinterventie dus, en zeker niet iets dat in een volledig vrije markt zou voorkomen (we gaan hier in latere nieuwsbrieven nog op in). Terwijl men de mensen dus voorhoudt met griezelige precisie te weten hoe groot de inflatie is, leidt dit de aandacht alleen maar af van de echte vraag: hoeveel geld is er in de voorbije jaren "in de markten gepompt"?

Ten tweede zal de inflatie in de komende tijd enorm gaan toenemen. Vanaf mei vorig jaar is de ECB bezig met het opkopen van staatspapier van landen die over kop dreigen te gaan. Grieks staatspapier werd opgekocht. Italiaans. Spaans. En binnenkort koopt de ECB nog veel meer staatsschuld op. Met welk geld? Met vers gedrukt geld. Vorige week nog, leende de ECB 489 miljard euro uit aan meer dan 500 Europese banken. Geld dat eerst gespaard werd? Neen, nieuw, vers gedrukt geld. Dit moet tot vervelens toe herhaald worden, omdat mensen het simpelweg niet geloven.

De melk wordt dus steeds verder aangelengd, en wie dit niet doorheeft, is een vogel voor de kat. Ja, de pensioenen zullen betaalbaar blijven, maar de koopkracht van de euro's waarmee men die pensioenen uitbetaalt zal ook zienderogen gaan zakken. Er staan drama's voor de deur, en de meeste mensen lijken dat niet eens te beseffen.

Help ons daarom om die waarheid te verspreiden. Inflatie is niet het gevolg van een stijging van de olieprijs, of van slechte oogsten, noch van allerlei andere onzin die men ons probeert wijs te maken. Zo is de claim dat de prijs van het vlees stijgt omdat de Chinezen teveel vlees eten ronduit absurd. Dat zijn allemaal prijsschommelingen ten gevolge van vraag- en aanbodschokken. Inflatie is een monetaire term, en enkel een monetaire term: het is het bijdrukken van geld. Alle Keynesiaanse concepten van "vraaginflatie", "prijsinflatie" en "aanbodinflatie" zijn leeg en betekenisloos. Gooi ze overboord, want ze maken dat u verkeerde economische beslissingen neemt.

Info Enkel wie echt weet hoe het bancair en monetair systeem in elkaar zit, kan zich beschermen tegen de ramp die op komst is. Stuur deze mail daarom door naar vrienden en familie. Een stevige brok theorie in een wereld waar de meeste informatie voorgekauwde pulp geworden is, het lijkt ons het beste eindejaarsgeschenk ooit.



2012 wordt het jaar van het goud
In de voorbije weken heeft goud een ferme correctie laten zien, wat heel wat observatoren deed besluiten dat de goud-bubble nu toch echt wel aan het barsten is. Dit bewijst enkel hoe weinig de meeste financiële journalisten eigenlijk begrijpen van ons monetair systeem en hoezeer zij opgevoed zijn in de Keynesiaanse economische traditie.
De rol van goud is heel eenvoudig: het is de check van de vrije markt op de inflatie die de overheid veroorzaakt door het aangaan van schuld. Sinds 15 augustus 1971 is er namelijk niets meer dat ons geld nog dekt, behalve een claim op ander geld. Dat is de essentie van ons monetair systeem: om het te laten draaien moet steeds meer schuld gemaakt worden, om de intrest te kunnen terugbetalen op de onderliggende waarde. Die onderliggende waardes zijn overheidsobligaties. Geld is dus schuld, en schuld is geld. Dat is iets wat 99 % van de mensen maar niet kan vatten. En dat is ook de reden waarom goud niet begrepen wordt.
De vraag of de ECB in 2012 eindelijk zal beginnen met geld drukken verraadt een naïviteit die bewijst hoe effectief de propaganda van onze overheden tot nog toe geweest is. Al van bij zijn ontstaan drukt de ECB geld bij, en met name gemiddeld 16,8 % per jaar. De reden dat wij dit niet zo percipiëren is omdat het Europese monetaire systeem nog subtieler gebouwd is dan de Fed. Terwijl de Fed zonder verpinken rechtstreeks schuld koopt van de Treasury, heeft men bij de ECB nog een extra stap voorzien, die loopt via het circuit van de commerciële banken.
Dat zit zo. Vrije banken bestaan niet. Wie een bank opricht, wordt verplicht tot twee dingen. Het eerste is zich aan te sluiten bij Nationale Bank van elk land. En het tweede is overheidsobligaties aan te kopen die de Schatkist van dat land (of andere Europese landen) uitgeeft. De Europese Centrale Bank vormt het sluitstuk van dit systeem: willen de commerciële banken liquiditeiten krijgen om mee te werken, dan moeten zij hun eerder aangekochte overheidsobligaties in onderpand geven. En hier komt de kat op de koord: op het moment dat zo'n overheidsobligatie daadwerkelijk in onderpand wordt gegeven, wordt geld gecreëerd. Het mirakel van centraal bankieren is dus dat men in ruil voor het kopen schuld, geld creëert. En DAT, niets anders, is wat inflatie creëert.
Is de inflatie in voorbije jaren dan 16,8 % geweest? Natuurlijk niet. Het effect van monetaire injecties – een kortstondig verhoogde productie – moet natuurlijk ook in rekening gebracht worden. Er is niet enkel meer geld geweest dat dezelfde goederen najaagde, maar ook effectief een hogere productie die de toename van de geldhoeveelheid voor een stuk maskeerde. Dit effect, waarbij de algemene stijging van het prijsniveau een tijdlang geneutraliseerd wordt, blijft echter niet duren. Er is tijd gekocht, maar ook dat kost geld. Het is niet omdat je met een lijntje cocaine tien uur onafgebroken kunt presteren, dat je die roofbouw niet later betaalt. 2012 zal een jaar zijn van enorm snel stijgende prijzen. De prijs van goud zal daar één van zijn.
De officiële inflatiecijfers zullen dit natuurlijk verbergen. De index waar nu zoveel discussie over is, is een compleet irrelevant debat. De enige echte maat voor inflatie is de toename van de geldhoeveelheid. Aan de bron. Wat men bijdrukt. Op 1 september 1997 bedroeg de geldhoeveelheid in de eurozone 4 137 miljard euro. Veertien jaar later, op 1 augustus 2011 bedroeg die 9 755 miljard. Een toename van 236 % op 14 jaar tijd dus.
Wie de officiële index moet geloven kan niet verklaren waarom de "gevoelswaarde" van 50 euro vandaag pakweg de helft lager ligt dan tien jaar geleden. Wie 16,8 % neemt als jaarlijkse geldgroei, en de helft daarvan aftrekt wegens het hierboven geschetste neutralisatie-effect kan dat wel. Zo berekend is het veilig te stellen dat de echte inflatie in het afgelopen decennium ongeveer 8 à 9 procent per jaar bedroeg. Maar die zal niet zo laag blijven. Zoals reeds uitgelegd is het effect van een verhoogde productie – net als een verhoogde energie bij het nemen van drugs – maar tijdelijk. Na de high komt de down. En de down, die heet een ineenstortende economische groei, met daar bovenop nog eens een torenhoge inflatie.
Info2012 zal het jaar zijn waarin inflatie met zijn uitgestelde som aan krachten keihard zal aankomen. Niet enkel goud zal dus een vlucht nemen, maar de prijs van alles. Waar het in het komende jaar op aankomt, is niet het najagen van nog meer fiatgeld, maar het in stand houden van wat men heeft, gemeten in reële termen. Dit is geen tijd voor avonturen. Dit is een tijd voor SafeCapital.



Nog vijf dagen voor de vroegboekkorting afloopt
Op zondag 1 januari 2012 wordt de vroegboekkorting voor het congres afgesloten. Tot nog toe hebben slechts enkele mensen hier gebruik van gemaakt, hoogstwaarschijnlijk omdat men de kat uit de boom wil kijken tot net voor nieuwjaar.
Of omdat de prijs te duur is? Kan ook. Maar dan moet u zich eens bedenken wat u jaarlijks verliest door inflatie. 245 euro voor alle informatie over het beschermen van uw spaargeld in tijden van crisis? Waarschijnlijk de beste investering die u in jaren zal maken ...

Waarom " Warren Buffet " niet in goud belegt.

EEN ARTIKEL DAT IK KOMPLEET KAN VOLGEN WAAROM NIET EN WAAROM WEL: MANIPULATIE, NIETS MEER OF NIETS MINDER. DE LAATSTE ALINEA IN DIT ARTIKEL, DAAR ZIE IK WAARHEID IN.


"Als het zo verstandig is om goud te kopen, waarom doet Warren Buffett dat dan niet?" Deze vraag ontving ik vorige week van een lezer. Hieronder geef ik u op die vraag een kort antwoord én een lang antwoord.

Het korte antwoordIk kan op die vraag een kort antwoord geven. Het is omdat Buffett sinds enkele jaren vriendjes is met het politieke establishment en met de Wall Street bankiers. Hij is niet langer de onafhankelijke belegger die de reguliere media nog graag in hem zien.
Als gewone beleggers moeten we er daarom vanuit gaan dat Buffett niet eerlijk zijn mening geeft. En dus moeten we vooral niet luisteren naar wat hij te vertellen heeft. Hoeft ook niet, want er zijn genoeg superbeleggers die wel écht onafhankelijk zijn. Die géén vriendjes zijn met politici en bankiers. Die wél eerlijk hun mening geven.

Het lange antwoordToevallig verscheen vorige week in Fortune magazine deze brief die hij jaarlijks aan zijn aandeelhouders schrijft. Wat hij daarin schrijft komt zo ongeveer exact overeen met wat wij in ons gratis rapport "Wees voorbereid en heb een plan!" schrijven. Klikt u hier als u het nog niet hebt gelezen.
Maar zodra het over goud gaat, begint Buffett (in mijn ogen bewust) onzin uit te kramen. Hij stelt dat goud niets anders is dan een grotendeels nutteloos stuk blinkend metaal, dat beleggers kopen in de hoop dat anderen in de toekomst nog gekker zijn en er een nog hogere prijs voor zullen betalen.

Weet hij het niet, of...?Heeft Buffett de geschiedenis van geld nooit bestudeerd? Weet hij niet dat goud al duizenden jaren het enige écht stabiele geld is? Dat de goudstandaard aan de basis heeft gelegen voor de opkomst van het Britse Rijk en voor de VS als supermacht? Dat het al duizenden jaren lang iédere keer mis gaat zodra politici de goudstandaard los laten en geld beginnen te printen om hun tekorten aan te vullen? Natuurlijk weet hij dat! Alleen past dat nu even niet in zijn straatje.

Waarom zou iemand goud 47 jaar lang vast houden?Ook stelt Buffett dat beleggen in goud vanaf 1965 minder zou hebben opgeleverd dan beleggen in aandelen. Dat klopt inderdaad. Maar wie zegt dat je 47 jaren achtereen goud moet bezitten? Goud bezit je alleen als zich een valutacrisis aandient, als centrale banken de rente kunstmatig laag houden. En als ze de geldpersen volop laten draaien.

20 jaar lang geen enkele reden om goud te bezittenIn 1971 gaf Nixon de goudstandaard eraan voor de moeite, zodat de Fed geld kon gaan printen. Dat was een dijk van een koopsignaal voor goud. In 1979 werd Volcker voorzitter van de Fed en ging hij keihard de strijd aan met de toen enorme inflatie. Hij verhoogde de rente eerst in één stap met 3,5% en daarna nog eens met 5%. Een duidelijker signaal om goud te verkopen kon je op dat moment niet krijgen. Daarna was er ruim 20 jaar lang geen enkele reden te bedenken om goud te bezitten.
Zou Buffett dat niet weten? Natuurlijk weet hij dat! Alleen past dat niet in zijn straatje. Mijn mening is dat hij de zaken bewust verdraait. Toen ik hem een paar jaar geleden zijn mening hoorde geven over de rating agencies (zie dit artikel), wist ik dat ik erop kon vertrouwen dat die man nooit eerlijk zijn mening zal geven. En ook nooit iets zal vertellen waar ik als particuliere belegger werkelijk iets aan heb.

Waarin wel. En waarin vooral niet.Volgens Buffett moet je de komende jaren vooral je geld niet op een spaarrekening hebben. En zijn obligaties de komende jaren zo ongeveer de meest risicovolle belegging die je maar kunt bedenken. Met beide conclusies ben ik het volledig eens. Zie ook onze obligatiestrategie, waarmee we op een eenvoudige, concrete manier inspelen op het uiteenspatten van de enorme zeepbel die daar is ontstaan.
Volgens Buffett zijn aandelen zo ongeveer de enige goede belegging voor de komende jaren. Wij zijn ook positief over aandelen en dan vooral over ondergewaardeerde aandelen van financieel ijzersterke bedrijven die zeer goed presteren. Klik hier als ook ú in dat soort aandelen wil beleggen.

Een rad voor ogenMaar over goud draait Buffett de mensen een rad voor ogen. Voor ons is het in ieder geval simpel. In aandelen beleg je. Goud koop je om je spaargeld veilig te stellen.
En zodra er straks een centrale bankier komt die inflatie keihard gaat bestrijden, ben ik de eerste om u te vertellen dat ik mijn goud en zilver weer ga verkopen. Voordat die situatie zich echter voordoet, hebben goud en zilver nog een (zeer) lange weg omhoog te gaan.

zondag 26 februari 2012

Harde Cijfers - Harde Realiteit.

Een heel korte analyse hoe slecht het gesteld is met SPAARCENTEN op je bank de dag van vandaag.

Dat is waarom ik zeg: de middelklasse moet er tussen uit en de arme krijgt het nog moeilijker.

of

Je kan het ook anders bekijken: wat zijn cijfertjes op je bankrekening de dag van vandaag nog waard?

STOF om OVER NA TE DENKEN....!

Neem je hebt 2.500.000 € cash op je rekening staan. Wat al heel goed is.

                                                     2.500.000 €
+ 2.5% intrest                                + 62.500 € (gemiddeld)
- 25% roerende voorheffing           - 15.625 € (onlangs opgetrokken)
- 3.5% inflatie                                 - 87.500 € (gemiddelde inflatie)
                                                  _____________
                                                    = 2.457.734 €

JE VERLIEST OP 1 JAAR TIJD...... 42.265 €     in KOOPKRACHT

Moet ik de rekening verder maken op 10 jaar als je je geld op een spaarrekening laat staan.

Als je 15 - 20 jaar geleden 100 of 200 miljoen ( oude Belgische franken ) cash op je rekening staan had, was je een rijk mens.
De dag van vandaag kan je niet meer van je intresten leven, want je verlies elke dag aan koopkracht en 15 jaar later is de helft van je geld in de mist opgegaan.

Is de beurs beter, wat is daar de laatste 10 jaar in voorgevallen, niet veel gewone mensen die hier geld mee verdient hebben.
Obligatie's: wat hebben die nog te betekenen de dag van vandaag?

Zaken gaan doen, is niet weggelegt voor iedereen.

SIMPEL GEZEGD: de toekomst zal zijn, juist gaan werken of iets doen om je onderhoud maandelijks te kunnen blijven betalen. Ik hoop uit de diepste van mijn hard dat ik ongelijk heb, maar ik denk dat het harde realiteit zal zijn.

Spaargeld: http://www.spaargids.be/sparen/spaartarieven.html
Inflatie: http://nl.global-rates.com/economische-statistieken/inflatie/consumentenprijzen/cpi/belgie.aspx

zaterdag 25 februari 2012

Het hoogste instrument van ongerechtvaardigde verrijking voor een selecte groep van insiders. FED.

FIAT EMPIRE.

Deze documaintaire legt ons uit hoe het geldsysteem werkt en hoe de FED uit het niets geld bijdrukt en intresten op genereerd. Hoe inflatie onstaat en hoe alles duurder word, maar hoe de waarde van het papiergeld in waarde daalt.
Waarom de regeringsleiders hier momenteel niets aandoen.

Zilver: kan het verdubbelen in 2012?

Hier een intressant verslag over zilver. Is betaalbaar voor iedereen.

http://www.wealthwire.com/news/metals/2746?r=1





Meltdown: De grootste corruptie achter het financiele systeem.

Een documentaire achter de corruptie van ons financiel systeem.
Wat is het verschil tussen drugshandelaars of deze hoog aanstaande heren die het voorbeeld zouden moeten zijn voor de man op de straat.

PART 1



PART 2



PART 3



PART 4

vrijdag 24 februari 2012

Zilver: het witte edelmetaal als dekmantel?

Intressant artikel:

http://www.wealthwire.com/news/metals/2723?r=1

Hoe de FED de Euro bailout helpt, hoe ze elkaar laten geld verdienen ten koste van de kleine man op de straat.

Hier kan je weer zien hoe deze privé instelling ( FED  : The Federale Reserve of the USA ) overal met hun neus tussen zit. Triljoen of dollars uitlenen aan ongelooflijk lage intresten aan banken en overheden. Waar wij als kleine man 3 tot 6 % intresten moeten op betalen op onze crediet kaarten en leningen. Wie maakt hier het grote geld, zo kan je weer zien hoe ze aan de grote managers enorme hoge bonussen kunnen uitbetalen en dit tot op de dag van vandaag. SIMPEL: het zit fout. Legale corruptie noem ik dat. Plus: we zijn nu in 2012 en iedereen weet dit al van 2008, maar geen enkel gerecht of overheid dat iets doet. Wie is hier de duppe van: de kleine man op de straat.

http://www.wealthwire.com/news/finance/2740?r=1





woensdag 22 februari 2012

Empires kunnen vallen, valuta's mogen veranderen, GOUD zal altijd overleven.

Lees volgend artikel:

http://www.wealthwire.com/news/metals/2687?r=1

De wereldwijde markt heeft gezien goudprijzen spike door een 11 procent toename in het afgelopen jaar. Meanwhile, domestic prices in Vietnam have soared by 18 percent . Inmiddels zijn de binnenlandse prijzen in Vietnam steeg met 18 procent .

De wereld is gevangen greep van goud-koorts te midden van de onstabiele economische situatie en devaluatie valuta's.

Ondertussen ambtenaren willen een gevoel van controle over het systeem van de goudhandel te herwinnen, vooral in Vietnam.

Minder dan twee decennia geleden is prive goud eigendom en individuele handelspartners gelegaliseerd in Vietnam. Nu, meer dan ooit, zijn beleggers die wijselijk voor het pensioen massaal naar goud in massa's. Goud in Hanoi kan oplopen tot $ 100 meer dan nu het geval elders in de wereld!

Truong Van Hue, a 60-year-old retiree said, “I still like to keep my savings in gold. Truong Van Hue, een 60-jarige gepensioneerde zei: "ik nog steeds graag mijn spaargeld te houden in goud. It's safe for retired people like me. Het is veilig voor de gepensioneerden zoals ik. I can sell the gold any time, anywhere, when I need cash.” Ik kan het goud te verkopen altijd en overal, als ik geld nodig. "

Vietnamese regering heeft gereageerd in alarm om dit recente fenomeen. Echter, het is echt niets nieuws: Vietnam heeft een geschiedenis van liefde voor de gele-metal veilige haven, omdat de geschiedenis wordt ook gedomineerd door risicovolle oorlogsvoering omstandigheden en willen.

Hun economie is op dit moment lijden onder de gevolgen van een steile 18 procent inflatie en de onstabiele dong, hun nationaal aanvaarde valuta.

In de hoop van de bestrijding van deze problemen, ambtenaren willen prive-goud hamsteraars te overtuigen om enige controle te geven en het terug te geven aan de centrale bank.

Om te krijgen de mensen om mee te gaan met dit, zijn ambtenaren overwegen strikte maatregelen die ertoe kunnen leiden dat ten minste 10.000 juweliers volledig verlaten het bedrijf van edelmetaal verkoop en gewoon verkopen alleen basic sieraden.

Toch worden de Vietnamese schuwt het storten van een van hun zuurverdiende spaargeld in banken als gevolg van de 14 procent maximale rentetarieven voor deposito's dong ondanks de 18,6 procent van vorig jaar de kosten van levensonderhoud.

Het kabinet wil dat prive-goud houders om hun edelmetaal zetten bij banken om gebruik te maken bij het stabiliseren van de economie te krijgen.

Volgens AFB :

  "Als de winst is iets hoger en de banken bewijzen hun geloofwaardigheid, verwacht ik dat 80 procent van het publiek zal hun goud neer te leggen," Nguyen Thanh Truc, CEO van de Agribank Jewelry Company gezegd.

 De bewegingen in toom te houden van de goudhandel komen na een dramatische verbetering van de levensstandaard sinds Vietnam begonnen met een verschuiving naar "marktgerichte socialisme."

Twee decennia van de economische groei tilde de land tot een gemiddeld inkomen status in het begin van 2011, zoals gemeten door de Wereldbank. Maar de vooruitgang wordt bedreigd door macro-economische kwesties, waaronder aanhoudend hoge inflatie en corruptie.

Niettemin, de Vietnamese traditie in feite, de gewoonten van de hele wereld ondersteunen dit idee, dat het niet gemakkelijk zal zijn om massa's te overtuigen om hun geloof te zetten en terug vertrouwen in de centrale banken.

Na al, is het niet de drogredenen van de centrale banken die ons kwam in de wereldwijd rampzalige fiscale puinhoop we ons vandaag?

Tran Hoang Long, een 40-jarige goud handelaar maakt zich geen zorgen over de ambtenaren pogingen tot absolute controle. Hij is ervan overtuigd dat "er altijd wel manieren om de staven te verhandelen."

Veel landen willen GOUD aan banden leggen, dat betekent toch iets, NIET?

zaterdag 18 februari 2012

Pragmatisme is de beste handleiding voor een betere wereld.

Pragmatisme: onze regeringsleiders zouden beter in deze richting moeten denken ipv. aan hun zelf.

De grootste pragmaticus van de twintigste eeuw is: Deng Xiaoping. Gemakkelijk te begrijpen dat China zo'n vorderingen maakt.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Pragmatisme


woensdag 15 februari 2012

De opkomst van Azie, de " EEUW " van Azie?

Het boek geeft te denken over onze plaats in de wereld. Iedere westerling zou dit boek eigenlijk moeten lezen om zijn eigen kijk op de wereld eens flink uit te dagen.

Geschreven door Prof. Kishore Mahbubani.

http://www.mahbubani.net/book3.html  
bekijk de videos: http://www.mahbubani.net/index.html
PDF file: http://www.mahbubani.net/articles/NRC-20080418-interviewMahbubani2.pdf 



Eeuwenlang, de Aziaten (Chinezen, Indiërs, moslims en anderen) zijn omstanders in de wereldgeschiedenis. Nu zijn ze klaar om mede-chauffeurs.
Aziaten hebben eindelijk begrepen, geabsorbeerd, en geïmplementeerd West-best practices op vele gebieden: van de vrije markt economie de moderne wetenschap en technologie, van meritocratie te sluiten van het recht. Ze hebben ook geworden innovatief op hun eigen manier, het creëren van nieuwe patronen van samenwerking niet gezien in het Westen.

Zal het Westen zich verzetten tegen de opkomst van Azië? Het goede nieuws is dat Azië wil repliceren, niet domineren, het Westen. Voor een goede afloop te ontstaan, moet het Westen sierlijk doen van haar dominantie van mondiale instellingen, van het IMF om de Wereldbank, van de G7 aan de VN-Veiligheidsraad.

 De geschiedenis leert dat de spanningen en conflicten hebben meer kans toen er nieuwe bevoegdheden komen.Ook dit kan gebeuren.  Maar ze kunnen worden vermeden als de wereld aanvaardt de uitgangspunten voor een nieuw mondiaal partnerschap uiteengezet in The New Asian Hemisphere.

Uittreksel van dit boek

De noodzaak om een ​​beter begrip van onze wereld te ontwikkelen is nog nooit zo groot geweest. We gaan nu een van de meest plastische momenten van de wereldgeschiedenis. De beslissingen die we nemen vandaag de dag zou kunnen beïnvloeden het verloop van de eenentwintigste eeuw. Maar het is duidelijk dat de wereldbeelden van de leidende westerse geesten gevangen zitten in de vorige eeuwen.  Deze geesten kunnen niet eens voorstellen dat de mogelijkheid dat zij kunnen hebben om deze wereldbeelden te veranderen naar de nieuwe wereld te begrijpen.Tenzij ze dat doen, konden we rampzalige beslissingen.

De beste illustratie van een rampzalige beslissing is de beslissing van de VS en het VK om Irak binnen te vallen in maart 2003. De Amerikanen en Britten hadden goedaardige bedoelingen: aan het Iraakse volk te bevrijden van despotische regel en in de wereld van een gevaarlijke man, Saddam Hoessein te bevrijden. Noch Bush noch Blair had kwaadaardige bedoelingen. Toch werden de mentale kaarten die zij brachten naar Irak te begrijpen verstrikt in een culturele context: de westerse mentaliteit. Veel Amerikanen werkelijk geloofde dat invasie van Amerikaanse troepen zou worden verwelkomd met bloemblaadjes gegooid op straat door Happy Irakezen.  Het idee dat een islamitisch land zou westerse militaire laarzen op haar grondgebied verwelkomen tart geloof.  De invasie en in het bijzonder de bezetting van Irak zal de geschiedenis ingaan als een van de meest mislukte operaties in de menselijke geschiedenis. Maar zelfs als het was goed uitgevoerd, was het gedoemd te mislukken.  In 1920, als secretaris voor de oorlog en lucht, kon Winston Churchill gebruik maken van gifgas aan de opstand van Koerden en Arabieren in Brits-bezette Irak te onderdrukken. Hij zei: "Ik ben een sterk voorstander van het gebruik van gifgas tegen onbeschaafde stammen." Als Blair had geprobeerd hetzelfde in 2005, zou hij zijn gekruisigd. The world has moved on from this era. De wereld is geëvolueerd van deze tijd. Sadly, Helaas hebben de westerse mentaliteit niet verder gegaan.

Een opmerking van Kishore Mahbubani

Al meer dan twintig jaar, ik heb geleefd het leven van een nomadische intellectuele, het absorberen van ideeën op grote intellectuele kroegen, zoals Davos en Aspen, Ditchley en Pocantico.  In eerste instantie werd ik overweldigd door het vertrouwen en de energie van de westerse intellectuelen.  Ze hadden een scherpe geest, altijd de productie van nieuwe inzichten als zij spraken.

 Het is gekomen als een enorme persoonlijke schok voor mij om te zien deze zelfde groep van westerse intellectuelen nu steeds volledig blind voor de opkomende nieuwe realiteiten. In een tijd van snelle veranderingen, deze westerse geesten kant blijven staan ​​en zelfvoldaan.Ik heb geprobeerd om dit lek zelfvoldaanheid in mijn toespraken en columns.Helaas, heb ik gefaald. . Ze konden niet zien dat we op weg zijn van een monocivilizational wereld om een ​​multi-beschaving wereld.

Deze mislukkingen leerde mij een les.  De enige manier om het Westen van de noodzaak om de mentaliteit te veranderen te overtuigen was om te proberen het ontwikkelen van een alternatief wereldbeeld. Dat is de ambitieuze doelstelling van dit boek. Als we niet wakker het Westen uit haar intellectuele zelfgenoegzaamheid, zijn we op weg naar de problemen.

dinsdag 14 februari 2012

Het volume geld dat aan Griekenland is uitgeleend.

Hier heb je een goed idee wat het volume is van al het geld dat aan Griekenland is uitgeleend.

Het origineel artikel: http://www.wealthwire.com/news/global/2629?r=1

Geplaatst door Mike Tirone - donderdag van de 2 februari 2012


Just as we asked ourselves back in August, 'who loaned the United States all all those 15 trillion dollars?,' now we must ask 'who helped out Greece?' Net zoals we vroegen ons af in augustus, 'die geleend van de Verenigde Staten al al die 15 biljoen dollar?, 'nu moeten we ons afvragen' wie hielp Griekenland? '

Some say that the Greek nation has an indescribable amount of debt, but here at Wealth Wire we'd like to take on that challenge and show you precisely how much debt Greece is facing. Sommigen zeggen dat het Griekse volk een onbeschrijfelijke bedrag van de schuld heeft, maar hier bij Wealth Wire willen we graag op zich te nemen die uitdaging en precies laten zien hoe veel schuld Griekenland wordt geconfronteerd. Let us break down the images here for you: Laten we breken hier de foto's voor u:

Here is €100 which is equal to $131: enough to buy dozens upon dozens of little containers of Greek yogurt. Hier is € 100 die gelijk is aan $ 131: genoeg om tientallen te kopen bij de tientallen kleine containers van de Griekse yoghurt.

100 euro

€10 Thousand (€10,000) € 10 duizend (€ 10.000)

Well aside from a serious amount of yogurt, you could probably buy yourself a house in Detroit for this chunk of cash. Nou afgezien van een serieuze hoeveelheid yoghurt, zou je waarschijnlijk koop een huis in Detroit voor dit stuk van contant geld.

10% 2C000 euro


€1 million (€1,000,000) € 1 miljoen (€ 1.000.000)

No, this isn't a Guy Ritchie film with stacks of millions of euros being tossed around. Nee, dit is niet een Guy Ritchie film met stapels van miljoenen euro's wordt heen en weer geslingerd. This "modest" stack is worth about $1.31 million and would take (based on the global average) more than 92 years of work to accumulate yourself. Deze "bescheiden" stack is een waarde van ongeveer 1,31 miljoen dollar en zou (op basis van het wereldwijde gemiddelde) meer dan 92 jaar werk om jezelf te accumuleren.

1 miljoen euro

€100 million (€100,000,000) € 100 miljoen (€ 100.000.000)

This outrageously large stack reaches the height of an average man. Deze waanzinnig grote stapel bereikt de hoogte van een gemiddelde man. Pretty impressive considering that some of the above-average men – CEOs at some of the big banks during the financial crisis – actually received that much money...as a bonus, nonetheless! Behoorlijk indrukwekkend gezien het feit dat sommige van de meer dan gemiddelde mannen - CEO's op een aantal van de grote banken tijdens de financiële crisis - eigenlijk is dat veel geld ontvangen ... als een bonus, toch!

100 miljoen euro

€2 billion (€2,000,000,000) € 2 miljard (€ 2000 miljoen)

To adequately depict this amount of case you'll need a literal “truck-load" full of cash to show Greece's budget deficit, which is said to be €24,125,000,000. To give you an idea of what Greece will need to borrow in order to pay its debt, just imagine a stack of 12 of these trucks together in order...and that's just enough to avoid bankruptcy...for this year only ! Om adequaat weer te geven dit bedrag van de behuizing vind je een letterlijke "truck-load" vol van contant geld aan de Griekse begrotingstekort, dat wordt gezegd dat € 24,125 miljard. Tonen Om u een idee van wat Griekenland zal moeten lenen om te dienen betaalt zijn schuld, stel je een stapel van 12 van deze vrachtauto's samen om ... en dat is net genoeg om faillissement te voorkomen ... voor dit jaar alleen!

Now who loaned Greece all the money? Nu die leende Griekenland al het geld? Detail by lender Detail door de kredietgever

(from left to right) (Van links naar rechts)

One truck: Een vrachtwagen:

€2.0B from France's CNP Assurances and €2.0B from Groupama € 2.0B uit Frankrijk's CNP Assurances en € 2.0B van Groupama

euro schuld rij 1

Two trucks: Twee vrachtwagens:

€2.3B from Greece's Marfin Group and €2.9B from France's Societe Generale € 2.3b van Griekenland Marfin Group en € 2.9B uit de Franse Societe Generale

euro schuld rij 2

€2.9B from Germany's Commerzbank and €3.0B from Italy's Generali Group € 2.9B van de Duitse Commerzbank en € 3.0b van de Italiaanse Generali Group

euro schuld rij 3

€ 3.7B from Greece's Alpha Bank Three trucks: ( right ) €4.6B from Greece's Deutsche Bank € 3.7B van de Griekse Alpha Bank Drie vrachtwagens: (rechts) € 4.6B uit Griekenland Deutsche Bank

euro schuld rij 4

€5.0B from France's BNP Paribas and €6.0B from Greece's Bank of Greece € 5.0b van de Franse BNP Paribas en € 6.0B van de Bank van Griekenland van Griekenland

euro schuld rij 5

Four trucks: Vier vrachtwagens:

€6.3B from Germany's FMS Wertmanagement and €8.0B from Greece's Piraeus Bank € 6.3B van de Duitse FMS Wertmanagement en € 8.0B van de Griekse Piraeus Bank

euro schuld rij 6

Five trucks: Vijf vrachtwagens:

€9.0B from Greece's Eurobank EFG and Seven truck: €13.1B from Europe's National Central Banks € 9.0b van de Griekse Eurobank EFG en Seven truck: € 13.1B van nationale centrale banken van Europa

euro schuld rij 7

Ten trucks: Tien vrachtwagens:

€18.6B from National Bank of Greece and Eight trucks: €15.0B from the International Monetary Fund € 18.6B van de Nationale Bank van Griekenland en acht vrachtwagens: € 15.0B van het Internationaal Monetair Fonds

euro schuld rij 7

Thirteen trucks: Dertien vrachtwagens:

€25.0B from World Governments and Fifteen trucks: €30.0B from the Greek Public Sector € 25.0B van World regeringen en vijftien trucks: € 30.0B van de Griekse publieke sector

euro schuld rij 9

Nineteen trucks: €38.0B from the European Union and 23 trucks: €45.0B from Eurosystem SMP Negentien vrachtauto's: € 38.0B van de Europese Unie en 23 vrachtwagens: € 45.0B van het Eurosysteem SMP

euro schuld rij 10

...and the rest of the €110.9B was from everyone else... ... En de rest van de € 110.9B was van alle anderen ...

euro schuld rij 11

€360 billion represents Greece's total debt (€360,000,000,000) € 360 miljard vertegenwoordigt de totale schuld van Griekenland (€ 360 miljard)


This figure stands for Greece's government debt in its entirety. Dit cijfer staat voor de overheid Griekenland de schuld in zijn geheel. Just think about this for one moment... That's over 473 billion US dollars! And this is what it would look like if that much money had to be transferred via truck. *Now, keep in mind: when money is loaned to Greece, it is transferred via wire...costing practically nothing for them to arrange the transfer. Denk maar aan dit voor een moment ... Dat is meer dan 473 miljard dollar En dit is hoe het eruit zou zien als dat veel geld moest worden overgemaakt per vrachtwagen * Nu, in gedachten te houden:. Wanneer geld wordt uitgeleend aan Griekenland, het wordt overgedragen via een elektronische ... kost praktisch niets voor hen om de overdracht te regelen.



gehele griekenland schuld rijen


Two perspectives of this massive debt: Twee perspectieven van deze enorme schulden:


“In our time, the curse is monetary illiteracy, just as inability to read plain print was the curse of earlier centuries.” "In onze tijd, de vloek is monetaire analfabetisme, net als het onvermogen om gewone letters te lezen was de vloek van vroegere eeuwen."

-Ezra Pound (1885-1972 American poet/critic) -Ezra Pound (1885-1972 Amerikaanse dichter / criticus)

eerste perspectief euro schuld

Or would you rather have those trucks charging at you? Of wilt u liever de vrachtwagens laden op je af? Here's your second perspective... Hier is je tweede perspectief ...

tweede perspectief euro schuld

zondag 12 februari 2012

10 zaken dat iedere wereld burger zou moeten weten over the federale reserve.

De moeite om door te nemen: zie volgende link: originele link

http://www.wealthwire.com/news/economy/2666?r=1


Wat zou er gebeuren als de Federal Reserve werd stilgelegd permanent?
That is a question that CNBC asked recently , but unfortunately most Americans don't really think about the Fed much. Dat is een vraag die CNBC onlangs gevraagd , maar helaas de meeste Amerikanen niet echt veel na te denken over de Fed. Most Americans are content with believing that the Federal Reserve is just another stuffy government agency that sets our interest rates and that is watching out for the best interests of the American people. De meeste Amerikanen zijn tevreden met het geloof dat de Federal Reserve is gewoon een stoffig overheidsorgaan dat onze rente en dat is het kijken naar de beste belangen van het Amerikaanse volk stelt. But that is not the case at all... Maar dat is niet het geval is op alle ...

The truth is that the Federal Reserve is a private banking cartel that has been designed to systematically destroy the value of our currency, drain the wealth of the American public and enslave the federal government to perpetually expanding debt. De waarheid is dat de Federal Reserve is een private banking kartel dat is ontworpen om systematisch vernietigen van de waarde van onze munt, de rijkdom van het Amerikaanse publiek uitlekken en de federale overheid tot slaaf te maken met voortdurend groeiende schuld. During this election year, the economy is the number one issue that voters are concerned about. Tijdens dit verkiezingsjaar, de economie is het nummer een probleem dat de kiezers over gaat. But instead of endlessly blaming both political parties, the truth is that most of the blame should be placed at the feet of the Federal Reserve. Maar in plaats van eindeloos te beschuldigen van beide politieke partijen, de waarheid is dat het grootste deel van de schuld moeten worden geplaatst aan de voet van de Federal Reserve. The Federal Reserve has more power over the performance of the US economy than anyone else does. De Federal Reserve heeft meer macht over de prestaties van de Amerikaanse economie dan wie dan ook doet. The Federal Reserve controls the money supply, the Federal Reserve sets the interest rates and the Federal Reserve hands out bailouts to the big banks that absolutely dwarf anything that Congress ever did. De Federal Reserve controleert de geldhoeveelheid, de Federal Reserve stelt de rente en de Federal Reserve handen uit bailouts van de grote banken die absoluut dwerg alles wat het Congres ooit heeft gedaan. If the American people are ever going to learn what is really going on with our economy, then it is absolutely imperative that they get educated about the Federal Reserve. Als het Amerikaanse volk ooit om te leren wat er werkelijk aan de hand is met onze economie, dan is het absoluut noodzakelijk dat ze worden opgeleid over de Federal Reserve.

The following are 10 things that every American should know about the Federal Reserve.... De volgende zijn 10 dingen die elke Amerikaan moet weten over de Federal Reserve ....

#1 The Federal Reserve System Is A Privately Owned Banking Cartel # 1 Het Federal Reserve System is een particuliere bankkartel

The Federal Reserve is not a government agency. De Federal Reserve is geen overheidsinstantie.

The truth is that it is a privately owned central bank. De waarheid is dat het een particuliere centrale bank. It is owned by the banks that are members of the Federal Reserve system. Het is eigendom van de banken die lid zijn van de Federal Reserve systeem. We do not know how much of the system each bank owns, because that has never been disclosed to the American people. We weten niet hoeveel van het systeem elke bank is, want dat is nooit bekendgemaakt aan het Amerikaanse volk.

The Federal Reserve openly admits that it is privately owned. De Federal Reserve geeft openlijk toe dat het prive eigendom is. When it was defending itself against a Bloomberg request for information under the Freedom of Information Act, the Federal Reserve stated unequivocally in court that it was "not an agency" of the federal government and therefore not subject to the Freedom of Information Act. Toen het zich verdedigen tegen een Bloomberg verzoek om informatie op grond van de Freedom of Information Act, de Federal Reserve ondubbelzinnig in de rechtbank dat het "niet een agentschap" van de federale overheid en dus niet onderworpen aan de Freedom of Information Act.

In fact, if you want to find out that the Federal Reserve system is owned by the member banks, all you have to do is go to the Federal Reserve website .... In feite, als je wilt weten dat de Federal Reserve-systeem is eigendom van de aangesloten banken, alles wat je hoeft te doen is gaan naar de Federal Reserve website ....

The twelve regional Federal Reserve Banks, which were established by Congress as the operating arms of the nation's central banking system, are organized much like private corporations--possibly leading to some confusion about "ownership." De twaalf regionale Federal Reserve Banks, die door het Congres opgericht als de operationele armen van het centrum van de natie bankwezen, worden georganiseerd net als prive-ondernemingen - kan leiden tot enige verwarring over het "eigendom". For example, the Reserve Banks issue shares of stock to member banks. Bijvoorbeeld, de Reserve Banks uitgifte van aandelen van de voorraad aan de aangesloten banken. However, owning Reserve Bank stock is quite different from owning stock in a private company. Echter, het bezitten van Reserve Bank voorraad is heel anders dan bezit van aandelen in een particulier bedrijf. The Reserve Banks are not operated for profit, and ownership of a certain amount of stock is, by law, a condition of membership in the System. De Reserve Banks worden niet bediend voor de winst, en het bezit van een bepaalde hoeveelheid voorraad is, door de wet, een voorwaarde voor het lidmaatschap in het systeem. The stock may not be sold, traded, or pledged as security for a loan; dividends are, by law, 6 percent per year. De voorraad kan niet worden verkocht, verhandeld of als zekerheid voor een lening, dividenden zijn, door de wet, 6 procent per jaar.

Foreign governments and foreign banks do own significant ownership interests in the member banks that own the Federal Reserve system. Buitenlandse regeringen en buitenlandse banken doen belangrijke eigen eigendomsbelangen in de aangesloten banken dat de Federal Reserve-systeem bezitten. So it would be accurate to say that the Federal Reserve is partially foreign-owned. Dus het zou juist zijn om te zeggen dat de Federal Reserve is gedeeltelijk in buitenlandse handen.

But until the exact ownership shares of the Federal Reserve are revealed, we will never know to what extent the Fed is foreign-owned. Maar totdat de exacte eigendom aandelen van de Federal Reserve aan het licht komen, zullen we nooit te weten komen in welke mate de Fed is in buitenlandse handen.

#2 The Federal Reserve System Is A Perpetual Debt Machine # 2 De Federal Reserve System is een eeuwigdurende schuld Machine

As long as the Federal Reserve System exists, US government debt will continue to go up and up and up. Zolang het Federal Reserve System bestaat, zal de Amerikaanse overheid de schuld blijven gaan omhoog en omhoog en omhoog.

This runs contrary to the conventional wisdom that Democrats and Republicans would have us believe, but unfortunately it is true. Dit druist in tegen de conventionele wijsheid dat de Democraten en Republikeinen ons willen doen geloven, maar helaas het is waar.

The way our system works, whenever more money is created more debt is created as well. De manier waarop ons systeem werkt, wanneer er meer geld wordt gecreëerd meer schuld wordt gemaakt ook.

For example, whenever the US government wants to spend more money than it takes in (which happens constantly), it has to go ask the Federal Reserve for it. Bijvoorbeeld, wanneer de Amerikaanse regering wil meer geld uitgeven dan nodig is in (dat voortdurend gebeurt), moet het gaan de Federal Reserve voor te vragen. The federal government gives US Treasury bonds to the Federal Reserve, and the Federal Reserve gives the US government "Federal Reserve Notes" in return. De federale overheid geeft Amerikaanse staatsobligaties om de Federal Reserve en de Federal Reserve geeft de Amerikaanse regering 'Federal Reserve Notes "voor terug. Usually this is just done electronically. Meestal wordt dit alleen maar elektronisch gedaan.

So where does the Federal Reserve get the Federal Reserve Notes? Dus waar komt de Federal Reserve krijgt de Federal Reserve Notes?

It just creates them out of thin air. Het creëert ze gewoon uit de lucht.

Wouldn't you like to be able to create money out of thin air? Zou je niet graag de mogelijkheid hebben om geld te creëren uit het niets?

Instead of issuing money directly, the US government lets the Federal Reserve create it out of thin air and then the US government borrows it. In plaats van uitgifte van geld rechtstreeks, de Amerikaanse regering laat de Federal Reserve maakt het uit het niets en dan de Amerikaanse overheid leent het.

Talk about stupid. Praat over dom.

When this new debt is created, the amount of interest that the US government will eventually pay on that debt is not also created. Wanneer deze nieuwe schuld wordt gemaakt, wordt het bedrag van de rente dat de Amerikaanse regering zal uiteindelijk betalen op die schuld ook niet gemaakt.

So where will that money come from? Dus waar zal dat geld vandaan?

Well, eventually the US government will have to go back to the Federal Reserve to get even more money to finance the ever expanding debt that it has gotten itself trapped into. Nou, uiteindelijk de Amerikaanse regering zal moeten terug naar de Federal Reserve om nog meer geld te krijgen om de steeds groeiende schuld die het heeft gekregen zich gevangen in de te financieren.

It is a debt spiral that is designed to go on perpetually. Het is een schuld spiraal die is ontworpen om voortdurend verder te gaan.

You see, the reality is that the money supply is designed to constantly expand under the Federal Reserve system. U ziet, de realiteit is dat de geldhoeveelheid is ontworpen om voortdurend uit te breiden onder het Federal Reserve System. That is why we have all become accustomed to thinking of inflation as "normal". Dat is de reden waarom we zijn allemaal gewend om te denken van de inflatie als "normaal".

So what does the Federal Reserve do with the US Treasury bonds that it gets from the US government? Dus wat doet de Federal Reserve te doen met de US Treasury obligaties die het krijgt van de Amerikaanse overheid?

Well, it sells them off to others. Nou, het verkoopt ze af aan anderen. There are lots of people out there that have made a ton of money by holding US government debt. Er zijn veel mensen die er die een hoop geld hebben gemaakt door te oordelen Amerikaanse overheidsschuld.

In fiscal 2011, the US government paid out 454 billion dollars just in interest on the national debt. In het fiscale jaar 2011, de Amerikaanse overheid uitbetaald 454 miljard dollar alleen in de rente op de staatsschuld.

That is 454 billion dollars that was taken out of our pockets and put into the pockets of wealthy individuals and foreign governments around the globe. Dat is 454 miljard dollar die uit de vaart genomen onze zakken en in de zakken van vermogende particulieren en buitenlandse regeringen over de hele wereld.

The truth is that our current debt-based monetary system was designed by greedy bankers that wanted to make enormous profits by using the Federal Reserve as a tool to create money out of thin air and lend it to the US government at interest. De waarheid is dat onze huidige schuld op basis van het monetaire systeem werd ontworpen door hebzuchtige bankiers die wilde enorme winsten te maken door gebruik te maken van de Federal Reserve als een instrument om geld uit het niets te creëren en geven het aan de Amerikaanse regering tegen rente.

And that plan is working quite well. En dat plan is heel goed.

Most Americans today don't understand how any of this works, but many prominent Americans in the past did understand it. De meeste Amerikanen vandaag de dag niet begrijpen hoe een van deze werken, maar veel prominente Amerikanen in het verleden begreep het.

For example, Thomas Edison was once quoted in the New York Times as saying the following.... Zo werd Thomas Edison keer geciteerd in de New York Times als het zeggen van de volgende ....

That is to say, under the old way any time we wish to add to the national wealth we are compelled to add to the national debt. Dat wil zeggen dat onder de oude manier te allen tijde willen we toevoegen aan de nationale welvaart zijn we gedwongen om toe te voegen aan de staatsschuld.
Now, that is what Henry Ford wants to prevent. Nu, dat is wat Henry Ford wil voorkomen. He thinks it is stupid, and so do I, that for the loan of $30,000,000 of their own money the people of the United States should be compelled to pay $66,000,000 — that is what it amounts to, with interest. Hij denkt dat het stom is, en ik ook, dat voor de lening van dertig miljoen dollar van hun eigen geld de mensen van de Verenigde Staten moeten worden gedwongen om 66 miljoen dollars te betalen - dat is wat het neerkomt op, met rente. People who will not turn a shovelful of dirt nor contribute a pound of material will collect more money from the United States than will the people who supply the material and do the work. Mensen die gaat niet aan een schop vol aarde evenmin een bijdrage leveren een pond van het materiaal verzamelt meer geld uit de Verenigde Staten dan zullen de mensen die leveren het materiaal en het werk doen. That is the terrible thing about interest. Dat is het verschrikkelijke ding over belangstelling. In all our great bond issues the interest is always greater than the principal. In al onze grote uitgifte van obligaties de rente is altijd groter dan de opdrachtgever. All of the great public works cost more than twice the actual cost, on that account. Alle van de grote openbare werken kost meer dan twee keer de werkelijke kosten, op die rekening. Under the present system of doing business we simply add 120 to 150 per cent, to the stated cost. Onder het huidige systeem van het zaken doen we gewoon met 120 tot 150 per cent, aan de gestelde kosten.
But here is the point: If our nation can issue a dollar bond, it can issue a dollar bill. Maar hier is het punt: Als onze natie kan een dollar obligaties uit te geven, het kan afgifte van een dollarbiljet. The element that makes the bond good makes the bill good. Het element dat maakt de band goed maakt het wetsvoorstel goed.

We should have listened to men like Edison and Ford. We moeten luisteren naar mensen als Edison en Ford.

But we didn't. Maar we deden dat niet.

And so we pay the price. En zo zijn we de prijs betalen.

On July 1, 1914 (a few months after the Fed was created) the US national debt was 2.9 billion dollars. Op 1 juli 1914 (enkele maanden na de Fed werd opgericht), de Amerikaanse nationale schuld was 2,9 miljard dollar.

Today, it is more than more than 5000 times larger. Tegenwoordig is dan meer dan 5000 keer groter.

Yes, the perpetual debt machine is working quite well, and most Americans do not even realize what is happening. Ja, de eeuwige schuld machine werkt heel goed, en de meeste Amerikanen beseffen niet eens wat er gebeurt.

#3 The Federal Reserve Has Destroyed More Than 96% Of The Value Of The US Dollar # 3 De Federal Reserve heeft vernietigd meer dan 96% van de waarde van de Amerikaanse dollar

Did you know that the US dollar has lost 96.2 percent of its value since 1900? Wist u dat de Amerikaanse dollar heeft verloren 96,2 procent van zijn waarde sinds 1900? Of course almost all of that decline has happened since the Federal Reserve was created in 1913. Uiteraard zijn al van die daling is er gebeurd sinds de Federal Reserve werd opgericht in 1913.

Because the money supply is designed to expand constantly, it is guaranteed that all of our dollars will constantly lose value. Omdat de geldhoeveelheid is ontworpen om voortdurend uit te breiden, is het zeker dat al onze dollars steeds waarde zal verliezen.

Inflation is a "hidden tax" that continually robs us all of our wealth. Inflatie is een "verborgen belasting" die voortdurend berooft ons van al onze rijkdom. The Federal Reserve always says that it is "committed" to controlling inflation, but that never seems to work out so well. De Federal Reserve zegt altijd dat het "verplicht" de beheersing van de inflatie, maar die nooit lijkt uit te werken zo goed.

And current Federal Reserve Chairman Ben Bernanke says that it is actually a good thing to have a little bit of inflation. En de huidige Federal Reserve voorzitter Ben Bernanke zegt dat het eigenlijk een goede zaak om een ​​beetje van de inflatie. He plans to try to keep the inflation rate at about 2 percent in the coming years. Hij is van plan om te proberen de inflatie te houden op ongeveer 2 procent in de komende jaren.

So what is so bad about 2 percent? Dus wat is er zo slecht ongeveer 2 procent? That doesn't sound so bad, does it? Dat klinkt niet zo slecht, toch?

Well, just consider the following excerpt from a recent Forbes article .... Nou, gewoon rekening met het volgende citaat uit een recent Forbes artikel ....

The Federal Reserve Open Market Committee (FOMC) has made it official: After its latest two day meeting, it announced its goal to devalue the dollar by 33% over the next 20 years. De Federal Reserve Open Market Committee (FOMC) heeft het officieel: Na de laatste twee dagen durende vergadering, kondigde haar doel om de dollar te devalueren met 33% in de komende 20 jaar. The debauch of the dollar will be even greater if the Fed exceeds its goal of a 2 percent per year increase in the price level. De roes van de dollar zal nog groter zijn als de Fed hoger is dan de doelstelling van een 2 procent per jaar stijging van het prijsniveau.

#4 The Federal Reserve Can Bail Out Whoever It Wants To With No Accountability # 4 De Federal Reserve kan redden wie het ook wil met geen verantwoording

The American people got so upset about the bailouts that Congress gave to the Wall Street banks and to the big automakers, but did you know that the biggest bailouts of all were given out by the Federal Reserve? Het Amerikaanse volk werd zo boos over de bailouts dat het Congres gaf aan de Wall Street banken en de grote autofabrikanten, maar wist u dat de grootste reddingsoperaties van alle werden gegeven door de Federal Reserve?

Thanks to a very limited audit of the Federal Reserve that Congress approved a while back, we learned that the Fed made trillions of dollars in secret bailout loans to the big Wall Street banks during the last financial crisis. Dankzij een zeer beperkte controle van de Federal Reserve dat het Congres zijn goedkeuring aan een tijdje terug kwamen we erachter dat de Fed miljarden dollars in het geheim steunbedragen aan de grote Wall Street banken tijdens de laatste financiële crisis. They even secretly loaned out hundreds of billions of dollars to foreign banks. Ze hebben zelfs stiekem uitgeleend honderden miljarden dollars aan buitenlandse banken.

According to the results of the limited Fed audit mentioned above, a total of $16.1 trillion in secret loans were made by the Federal Reserve between December 1, 2007 and July 21, 2010. Volgens de resultaten van de beperkte Fed audit hierboven vermeld, een totaal van 16,1 biljoen dollar werden in het geheim leningen verstrekt door de Federal Reserve tussen 1 december 2007 en 21 juli 2010.

The following is a list of loan recipients that was taken directly from page 131 of the audit report.... De volgende is een lijst van de lening ontvangers die direct is genomen vanaf pagina 131 van het auditrapport ....

Citigroup - $2.513 trillion Citigroup - 2,513 biljoen dollar
Morgan Stanley - $2.041 trillion Morgan Stanley - 2,041 biljoen dollar
Merrill Lynch - $1.949 trillion Merrill Lynch - 1949 miljard dollar
Bank of America - $1.344 trillion Bank of America - 1,344 biljoen dollar
Barclays PLC - $868 billion Barclays PLC - 868 miljard dollar
Bear Sterns - $853 billion Bear Sterns - 853 miljard dollar
Goldman Sachs - $814 billion Goldman Sachs - 814 miljard dollar
Royal Bank of Scotland - $541 billion Royal Bank of Scotland - 541 miljard dollar
JP Morgan Chase - $391 billion JP Morgan Chase - 391 miljard dollar
Deutsche Bank - $354 billion Deutsche Bank - 354 miljard dollar
UBS - $287 billion UBS - 287 miljard dollar
Credit Suisse - $262 billion Credit Suisse - 262 miljard dollar
Lehman Brothers - $183 billion Lehman Brothers - 183 miljard dollar
Bank of Scotland - $181 billion Bank of Scotland - 181 miljard dollar
BNP Paribas - $175 billion BNP Paribas - 175 miljard dollar
Wells Fargo - $159 billion Wells Fargo - 159 miljard dollar
Dexia - $159 billion Dexia - 159 miljard dollar
Wachovia - $142 billion Wachovia - 142 miljard dollar
Dresdner Bank - $135 billion Dresdner Bank - 135 miljard dollar
Societe Generale - $124 billion Societe Generale - 124 miljard dollar
"All Other Borrowers" - $2.639 trillion "Alle andere leners" - 2,639 biljoen dollar

So why haven't we heard more about this? Dus waarom hebben we niet gehoord meer over weten?

This is scandalous. Dit is schandalig.

In addition, it turns out that the Fed paid enormous sums of money to the big Wall Street banks to help "administer" these nearly interest-free loans.... Daarnaast blijkt dat de Fed betaalde enorme bedragen naar de grote Wall Street banken te helpen "beheren" deze bijna renteloze leningen ....

Not only did the Federal Reserve give 16.1 trillion dollars in nearly interest-free loans to the "too big to fail" banks, the Fed also paid them over 600 million dollars to help run the emergency lending program. According to the GAO , the Federal Reserve shelled out an astounding $659.4 million in "fees" to the very financial institutions which caused the financial crisis in the first place. Niet alleen heeft de Federal Reserve geeft 16,1 biljoen dollar in bijna renteloze leningen aan de "too big to fail" banken, de Fed ook betaalde hen meer dan 600 miljoen dollar om te helpen de nood leningen programma uit te voeren. Volgens de GAO , de Federale Reserve dop van een verbazingwekkende 659,4 miljoen dollar in "vergoedingen" van de zeer financiële instellingen die de financiële crisis in de eerste plaats veroorzaakt.

Does reading that make you angry? Maakt het lezen van dat je boos?

It should. Het zou moeten.

#5 The Federal Reserve Is Paying Banks Not To Lend Money # 5 De Federal Reserve betaalt banken niet om geld te lenen

Did you know that the Federal Reserve is actually paying banks not to make loans? Wist u dat de Federal Reserve in feite betaalt de banken niet om leningen te verstrekken?

It is true. Weliswaar.

Section 128 of the Emergency Economic Stabilization Act of 2008 allows the Federal Reserve to pay interest on "excess reserves" that US banks park at the Fed. Sectie 128 van de Emergency Economic Stabilization Act van 2008 stelt de Federal Reserve om te betalen rente op "overtollige reserves" dat de Amerikaanse banken park aan de Fed.

So the banks can just send their cash to the Fed and watch the money come rolling in risk-free. Dus de banken hun geld alleen maar naar de Fed en kijken naar het geld vandaan rollen in zonder risico's.

So are many banks taking advantage of this? Zo zijn veel banken profiteren van deze?

You tell me. Zeg het maar. Just check out the chart below. Kijk eens naar de onderstaande tabel. The amount of "excess reserves" parked at the Fed has gone from nearly nothing to about 1.5 trillion dollars since 2008.... De hoeveelheid "overtollige reserves" geparkeerd op de Fed is gegaan van bijna niets tot ongeveer 1,5 biljoen dollar sinds 2008 ....



But shouldn't the banks be lending the money to us so that we can start businesses and buy homes? Maar moet niet de banken te lenen het geld aan ons, zodat we kunnen bedrijven starten en kopen huizen?

You would think that is how it is supposed to work. Je zou denken dat is hoe het hoort te werken.

Unfortunately, the Federal Reserve is not working for us. Helaas is de Federal Reserve niet werkt voor ons.

The Federal Reserve is working for the big banks. De Federal Reserve werkt voor de grote banken.

Sadly, most Americans have no idea what is going on. Helaas, de meeste Amerikanen hebben geen idee wat er gaande is.

Another example of this is the government debt carry trade. Een ander voorbeeld hiervan is de overheidsschuld carry trade.

Here is how it works. Hier is hoe het werkt. The Federal Reserve lends gigantic piles of nearly interest-free cash to the big Wall Street banks, and in turn those banks use the money to buy up huge amounts of government debt. De Federal Reserve leent gigantische stapels van bijna renteloze contant aan de grote Wall Street banken, en op zijn beurt die banken gebruiken het geld op te kopen grote hoeveelheden van de overheidsschuld. Since the return on government debt is higher, the banks are able to make large profits very easily and with very little risk. Sinds de terugkeer op de overheidsschuld hoger is, de banken zijn in staat om grote winsten te maken zeer eenvoudig en met weinig risico.

This scam was also explained in a recent article in the Guardian .... Deze scam is ook uitgelegd in een recent artikel in de Guardian ....

Consider this: we pretend that banks are private businesses that should be allowed to run their own affairs. Beschouw dit: we doen alsof dat de banken zijn particuliere bedrijven die zouden moeten worden toegestaan ​​om hun eigen zaken uit te voeren. But they are the biggest scroungers of public money of our time. Maar ze zijn de grootste profiteurs van de openbare geld van onze tijd. Banks are lent vast sums of money by central banks at near-zero interest. Banken zijn uitgeleend grote sommen geld door de centrale banken op near-zero rente. They lend that money to us or back to the government at higher rates and rake in the difference by the billion. Ze lenen dat geld aan ons of terug naar de overheid tegen hogere tarieven en hark in het verschil door de miljard. They don't even have to make clever investments to make huge profits. Ze hebben niet eens om slimme investeringen om enorme winsten te maken.

That is a pretty good little scam they have got going, wouldn't you say? Dat is een vrij goed wat scam ze op gang gekomen, zou je niet zeggen?

#6 The Federal Reserve Creates Artificial Economic Bubbles That Are Extremely Damaging # 6 De Federal Reserve leidt tot kunstmatige economische zeepbellen die zeer schadelijk zijn

By allowing a centralized authority such as the Federal Reserve to dictate interest rates, it creates an environment where financial bubbles can be created very easily. Door het toestaan ​​van een centraal gezag, zoals de Federal Reserve om de rente te dicteren, het creëert een omgeving waarin financiële zeepbellen kunnen zeer eenvoudig worden gemaakt.

Over the past several decades, we have seen bubble after bubble. In de afgelopen decennia hebben we gezien bubble na bubble. Most of these have been the result of the Federal Reserve keeping interest rates artificially low. De meeste van deze zijn het resultaat van de Federal Reserve houdt de rente kunstmatig laag. If the free market had been setting interest rates all this time, things would have never gotten so far out of hand. Als de vrije markt waren de rentetarieven al die tijd, zou dingen hebben nog nooit zo ver uit de hand gelopen.

For example, the housing crash would have never been so horrific if the Federal Reserve had not created such ideal conditions for a housing bubble in the first place. Zo is de behuizing crash zou nooit zo gruwelijk als de Federal Reserve had niet gemaakt zoals ideale omstandigheden voor een huizenbubbel in de eerste plaats. But we allow the Fed to continue to make the same mistakes. Maar we laten de Fed om nog steeds dezelfde fouten te maken.

Right now, the Federal Reserve continues to set interest rates much, much lower than they should be. Op dit moment, de Federal Reserve nog steeds veel te stellen rente, veel lager dan ze zouden moeten zijn. This is causing a tremendous misallocation of economic resources, and there will be massive consequences for that down the line. Dit veroorzaakt een enorme verkeerde allocatie van economische middelen, en er zullen grote gevolgen hebben voor die langs de lijn.

#7 The Federal Reserve System Is Dominated By The Big Wall Street Banks # 7 De Federal Reserve System wordt gedomineerd door de grote banken op Wall Street

Even since it was created, the Federal Reserve system has been dominated by the big Wall Street banks. Ook omdat het is gemaakt, heeft de Federal Reserve systeem gedomineerd door de grote Wall Street banken.

The following is from a previous article that I did about the Fed.... Het volgende komt uit een vorig artikel dat ik over de Fed ....

The New York representative is the only permanent member of the Federal Open Market Committee, while other regional banks rotate in 2 and 3 year intervals. De New York representatief is het enige permanente lid van de Federal Open Market Committee, terwijl andere regionale banken draaien in 2 en 3 jaar een nabehandeling ondergaan. The former head of the New York Fed, Timothy Geithner, is now US Treasury Secretary. Het voormalig hoofd van de New York Fed, Timothy Geithner, is nu Amerikaanse minister van Financiën. The truth is that the Federal Reserve Bank of New York has always been the most important of the regional Fed banks by far, and in turn the Federal Reserve Bank of New York has always been dominated by Wall Street and the major New York banks. De waarheid is dat de Federal Reserve Bank van New York altijd al de belangrijkste van de regionale Fed banken veruit, en op zijn beurt de Federal Reserve Bank van New York is altijd gedomineerd door Wall Street en de belangrijkste banken in New York.

#8 It Is Not An Accident That We Saw The Personal Income Tax And The Federal Reserve System Both Come Into Existence In 1913 # 8 Het is geen toeval dat zagen we de persoonlijke inkomstenbelasting en de Federal Reserve System Beide tot stand is gekomen in 1913

On February 3rd, 1913 the 16th Amendment to the US Constitution was ratified. Op 03 februari 1913 de 16e Amendement van de Amerikaanse Grondwet werd geratificeerd. Later that year, the United States Revenue Act of 1913 imposed a personal income tax on the American people and we have had one ever since. Later dat jaar, de Verenigde Staten Revenue Act van 1913 legde een persoonlijke inkomstenbelasting op het Amerikaanse volk en we hebben een sinds die tijd.

Without a personal income tax, it is hard to have a central bank. Zonder een persoonlijke inkomstenbelasting, is het moeilijk om een ​​centrale bank. It takes a lot of money to finance all of the government debt that a central banking system creates. Het kost een hoop geld voor de financiering van alle van de overheidsschuld die een centrale bank creëert.

It is no accident that the 16th Amendment was ratified in 1913 and the Federal Reserve system was also created in 1913. Het is geen toeval dat de 16e amendement werd geratificeerd in 1913 en de Federal Reserve systeem werd ook opgericht in 1913.

They have a symbiotic relationship and they are designed to work together. Ze hebben een symbiotische relatie en ze zijn ontworpen om samen te werken.

We could fill Congress with people that are committed to ending this oppressive system, but so far we have chosen not to do that. We konden vullen het Congres met mensen die zich inzetten voor het beëindigen van deze onderdrukkende systeem, maar tot nu toe hebben we ervoor gekozen niet om dat te doen.

So our children and our grandchildren will face a lifetime of debt slavery because of us. Dus onze kinderen en onze kleinkinderen zal worden geconfronteerd met een leven van slavernij schuld als gevolg van ons.

I am sure they will be thankful for that. Ik weet zeker dat ze zullen dankbaar voor.

#9 The Current Federal Reserve Chairman, Ben Bernanke, Has A Nightmarish Track Record Of Incompetence # 9 De huidige Federal Reserve voorzitter Ben Bernanke, Is een nachtmerrie-achtige track record van incompetentie

The mainstream media portrays Federal Reserve Chairman Ben Bernanke as a brilliant economist, but is that really the case? De mainstream media portretteert Federal Reserve voorzitter Ben Bernanke als een briljant econoom, maar is dat wel zo?

Let's go to the videotape. Laten we naar de videoband.

The following is an extended excerpt from an article that I published previously .... Het volgende is een uitgebreid uittreksel uit een artikel dat ik eerder gepubliceerd ....

---------- ----------

In 2005 , Bernanke said that we shouldn't worry because housing prices had never declined on a nationwide basis before and he said that he believed that the US would continue to experience close to "full employment".... In 2005 , Bernanke zei dat we niet moeten zorgen, want de huizenprijzen nog nooit geweigerd op een landelijke basis voor en hij zei dat hij geloofde dat de VS zou blijven in de buurt van "volledige werkgelegenheid" te ervaren ....

"We've never had a decline in house prices on a nationwide basis. So, what I think what is more likely is that house prices will slow, maybe stabilize, might slow consumption spending a bit. I don't think it's gonna drive the economy too far from its full employment path, though." "We hebben nog nooit een daling van de huizenprijzen op een landelijke basis. Dus, wat ik denk wat is de kans groter is dat de huizenprijzen zal vertragen, misschien te stabiliseren, zou kunnen vertragen consumptieve bestedingen een beetje. Ik denk niet dat het rijden gaat de economie te ver van de volledige werkgelegenheid pad, dat wel. "

In 2005 , Bernanke also said that he believed that derivatives were perfectly safe and posed no danger to financial markets.... In 2005 , Bernanke zei ook dat hij geloofde dat derivaten waren volkomen veilig en vormde geen gevaar voor de financiële markten ....

"With respect to their safety, derivatives, for the most part, are traded among very sophisticated financial institutions and individuals who have considerable incentive to understand them and to use them properly." "Met betrekking tot hun veiligheid, derivaten, voor het grootste deel, worden verhandeld onder de zeer geavanceerde financiële instellingen en individuen die flinke impuls geven aan hen te begrijpen en om ze goed te gebruiken."

In 2006 , Bernanke said that housing prices would probably keep rising.... In 2006 , Bernanke zei dat de huizenprijzen waarschijnlijk zou blijven stijgen ....

"Housing markets are cooling a bit. Our expectation is that the decline in activity or the slowing in activity will be moderate, that house prices will probably continue to rise." "Huisvesting markten afkoelen een beetje. Onze verwachting is dat de daling van de activiteit of de vertraging van de activiteit zal gematigd zijn, dat de huizenprijzen waarschijnlijk zullen blijven stijgen."

In 2007 , Bernanke insisted that there was not a problem with subprime mortgages.... In 2007 , Bernanke benadrukte dat er niet een probleem was met subprime-hypotheken ....

"At this juncture, however, the impact on the broader economy and financial markets of the problems in the subprime market seems likely to be contained. In particular, mortgages to prime borrowers and fixed-rate mortgages to all classes of borrowers continue to perform well, with low rates of delinquency." "Op dit moment, echter, de impact op de bredere economie en de financiële markten van de problemen in de subprime-markt lijkt waarschijnlijk worden opgenomen. Met name hypotheken aan premier kredietnemers en vaste rente hypotheken aan alle klassen van debiteuren blijven goed presteren , met lage tarieven van delinquentie. "

In 2008 , Bernanke said that a recession was not coming.... In 2008 , Bernanke zei dat een recessie niet zou komen ....

"The Federal Reserve is not currently forecasting a recession." "De Federal Reserve is op dit moment niet voorspellen een recessie."

A few months before Fannie Mae and Freddie Mac collapsed, Bernanke insisted that they were totally secure.... Een paar maanden voor Fannie Mae en Freddie Mac ingestort, Bernanke stond erop dat ze volledig veilig ....

"The GSEs are adequately capitalized. They are in no danger of failing." "De GSE voldoende gekapitaliseerd zijn. Ze zijn niet in gevaar te falen."

For many more examples that demonstrate the absolutely nightmarish track record of Federal Reserve Chairman Ben Bernanke, please see the following articles.... Voor veel meer voorbeelden dat het absoluut nachtmerrie-achtige track record van de Federal Reserve voorzitter Ben Bernanke aan te tonen, raadpleegt u de volgende artikelen ....

*" Say What? 30 Ben Bernanke Quotes That Are So Stupid That You Won't Know Whether To Laugh Or Cry " * " Say What? 30 Ben Bernanke Quotes die zo dom dat u niet weet of hij moest lachen of huilen "

*" Is Ben Bernanke A Liar, A Lunatic Or Is He Just Completely And Totally Incompetent? " * " Is Ben Bernanke een leugenaar, een gek of is hij gewoon helemaal En totaal incompetent? "

But after being wrong over and over and over, Barack Obama still nominated Ben Bernanke for another term as Chairman of the Fed. Maar nadat ze verkeerd over en over en over, Barack Obama nog steeds genomineerd Ben Bernanke voor een nieuwe termijn als voorzitter van de Fed.

---------- ----------

#10 The Federal Reserve Has Become Way Too Powerful # 10 De Federal Reserve heeft Word Way te machtig

The Federal Reserve is the most undemocratic institution in America. De Federal Reserve is het meest ondemocratische instituut in Amerika.

The Federal Reserve has become so powerful that it is now known as "the fourth branch of government", but there are less checks and balances on the Fed than there are on the other three branches. De Federal Reserve is zo krachtig dat het nu bekend staat als "de vierde tak van de overheid", maar er zijn minder checks and balances op de Fed dan er op de andere drie takken.

The Federal Reserve runs the US economy but it is not accountable to the American people. De Federal Reserve gaat de Amerikaanse economie, maar het is geen verantwoording schuldig aan het Amerikaanse volk. We can't vote those that run the Fed out of office if we do not like what they do. We kunnen niet stemmen, die de Fed vanuit het kantoor van als we niet graag wat ze doen.

Yes, the president appoints those that run the Fed, but he also knows that if he does not tread lightly he won't get the money from the big Wall Street banks that he needs for his next election. Ja, de president benoemt die de Fed lopen, maar hij weet ook dat als hij niet lichtvaardig begeven zal hij niet het geld krijgen van de grote Wall Street banken die hij nodig heeft voor zijn volgende verkiezing.

Thankfully, there are a few members of Congress that are complaining about how much power the Fed has. Gelukkig zijn er een paar leden van het Congres die klagen over hoeveel macht de Fed heeft. For example, Ron Paul once told MSNBC that he believes that the Federal Reserve is now actually more powerful than Congress ..... Bijvoorbeeld, Ron Paul vertelde MSNBC dat hij gelooft dat de Federal Reserve nu is eigenlijk krachtiger dan het Congres .....

"The regulations should be on the Federal Reserve. We should have transparency of the Federal Reserve. They can create trillions of dollars to bail out their friends, and we don't even have any transparency of this. They're more powerful than the Congress." "De regelgeving moet ook op de Federal Reserve. We moeten de transparantie van de Federal Reserve hebben. Ze kunnen miljarden dollars te hulp schieten hun vrienden te maken, en we hebben zelfs geen transparantie van deze. Ze zijn sterker dan de het Congres. "

As members of Congress such as Ron Paul have started to shed some light on the activities of the Federal Reserve, that has caused many in the mainstream media to come to the defense of the Fed. Als leden van het Congres zoals Ron Paul zijn begonnen met wat licht te werpen op de activiteiten van de Federal Reserve, dat dit heeft veroorzaakt velen in de mainstream media om te komen tot de verdediging van de Fed.

For example, a recent CNBC article entitled " If The Federal Reserve Is Abolished, What Then? " Bijvoorbeeld, een recente CNBC artikel getiteld " Als De Federal Reserve wordt afgeschaft, wat dan? " makes it sound like there is absolutely no other rational alternative to having the Federal Reserve run our economy. maakt het indruk wekt dat er absoluut geen andere rationele alternatief voor het hebben van de Federal Reserve loopt onze economie.

But this is not what our founders intended. Maar dit is niet wat onze oprichters bedoeld.

The founders did not intend for a private banking cartel to issue our money and set our interest rates for us. De oprichters was niet van plan voor een private banking-kartel om onze geld uit te geven en stel ons de rente voor ons.

According to Article I, Section 8 of the US Constitution , the US Congress has been given the responsibility to "coin Money, regulate the Value thereof, and of foreign Coin, and fix the Standard of Weights and Measures". Volgens artikel I, artikel 8 van de Amerikaanse grondwet , het Amerikaanse Congres is de verantwoordelijkheid gegeven aan "munt Geld, daarvan reguleren van de waarde en van buitenlandse munten, en zet de standaard voor maten en gewichten".

So why is the Federal Reserve doing it? Dus waarom is de Federal Reserve te doen?

But the CNBC article mentioned above makes it sound like the sky would fall if control of the currency was handed back over to the American people. Maar de CNBC artikel hierboven genoemde maakt het klinkt als de hemel zou vallen als controle van de munt werd weer overgedragen aan het Amerikaanse volk.

At one point, the article asks the following question.... Op een gegeven moment, het artikel stelt de volgende vraag ....

"How would the US economy then function? Something has to take its place, right?" "Hoe zou de Amerikaanse economie dan de functie? Er moet iets voor in de plaats, toch?"

No, the truth is that we don't need anyone to "manage" our economy. Nee, de waarheid is dat we niet iedereen hoeft het 'beheren' onze economie.

The US Treasury could be in charge of issuing our currency and the free market could set our interest rates. Het Amerikaanse ministerie van Financiën zou kunnen worden belast met de uitgifte van onze munt en de vrije markt zou kunnen stellen onze rente.

We don't need to have a centrally-planned economy. We hebben geen behoefte aan een centraal geleide economie.

We aren't China. Wij zijn niet China.

And it goes against everything that our founders believed to be running up so much government debt. En het gaat tegen alles wat onze oprichters verondersteld om te draaien zo veel overheidsschuld.

For example, Thomas Jefferson once declared that if he could add just one more amendment to the US Constitution it would be a ban on all government borrowing .... Bijvoorbeeld, Thomas Jefferson ooit verklaard dat als hij zou nog een amendement aan van de Amerikaanse grondwet zou een verbod op alle financieringsbehoefte van de overheid te zijn ....

I wish it were possible to obtain a single amendment to our Constitution. Ik wou dat het mogelijk zou zijn om een amendement op onze grondwet te krijgen. I would be willing to depend on that alone for the reduction of the administration of our government to the genuine principles of its Constitution; I mean an additional article, taking from the federal government the power of borrowing. Ik zou bereid zijn om op die alleen afhankelijk zijn voor de vermindering van de administratie van onze overheid om de echte principes van de grondwet, ik bedoel een extra artikel, rekening van de federale overheid de macht van de lening.

Oh, how things would have been different if we had only listened to Thomas Jefferson. O, hoe de dingen anders zou zijn geweest als we hadden alleen maar geluisterd naar Thomas Jefferson.

Please share this article with as many people as you can. Gelieve te delen dit artikel met zoveel mensen als je kunt. These are things that every American should know about the Federal Reserve, and we need to educate the American people about the Fed while there is still time. Dit zijn dingen die elke Amerikaan moet weten over de Federal Reserve, en we moeten het Amerikaanse volk over de Fed te voeden, terwijl er nog tijd is.