woensdag 27 maart 2013

Zonder 1 schot af te vuren word een land ten gronde gebracht.

Heb al dikwijls gezegd dat we in een moderne vorm van comminisme leven, hier is weer zo een voorbeeld.

- waar zijn de rechten van deze mensen?
- waar is de vrijheid van deze mensen?
- waar is democratie?

Op " 1 " minuut gaat alles eraan  voor de moeite.   CYPRUS

De zogezegde intelectuelen zetten de mensen voor schut. Zij die beweren letters te hebben gestudeerd slagen  erin, in het plat Nederlands gezegd: " Alles naar de klote te helpen "

Kan je jezelf inbeelden dat je daar woont?
Wie zegt dat dit hier niet kan gebeuren.
Wij zijn ook een deel van de EU, niet?

Opmerkelijk hoe onder het Nieuwe Normaal een land vernietigd wordt zonder dat één enkel schot is afgevuurd,stelt Zero Hedge.
Terwijl 3.000 studenten voor het Cypriotische parlement hun woede uitten over de manier waarop het reddingsplan voor hun land tot stand kwam, bereiden de financiële autoriteiten op het eiland de heropening van de banken voor.
Nooit eerder waren banken in de EU tien opeenvolgende dagen gesloten.
Bankenpersoneel wordt dan ook getraind in het handelen met woedende klanten, die zich vanaf donderdag ongetwijfeld aan de loketten zullen melden en over de kapitaalcontroles en afhaalbeperkingen zullen worden geïnformeerd. Die moeten vermijden dat grote bedragen het land verlaten.
De Franse bank Société Générale berekende dat het Cypriotische bbp tegen 2017 met ruim 20% zal dalen, waarvan 5% tot 10% dit jaar. Het land zal de komende jaren dan ook permant aan het Europese geldinfuus liggen om niet alsnog bankroet te gaan.
Het persagentschap Reuters interviewde een werknemer die 30 jaar bij de Bank of Cyprus aan de slag was:
‘De bank wordt gesloten. Onze jobs, onze rechten, onze sociale voorzieningen, alles is verloren. Cyprus wordt vernietigd.’
Ook de studenten staan voor een gitzwarte toekomst: ‘Ze hebben zonet al onze dromen afgepakt, alles waar we voor werken, al wat we tot nog toe bereikt hebben, al wat onze ouders hebben bereikt,’ aldus een jonge betoger.

Geen opmerkingen: