zaterdag 2 maart 2013

Goudmanipulatie overduidelijk ja of neen?


Er is al veel geschreven over de manipulatie van de goud-(en zilver)prijs. Maar de laatste tijd wordt het wel overduidelijk dat er iets niet klopt in de markt. Er zijn gewoon teveel zaken die niet anders te verklaren zijn dan door een manipulatie van de markt. Silverdoctors legt uit.
5 jaar geleden sprak niemand nog over een manipulatie van de goudprijs. GATA bond de kat de bel aan, maar werd in het begin nog voor gek verklaard. Maar al snel volgden John Embry en Jim Sinclair, toch niet van de minste. Ook Eric Sprott heeft de laatste jaren bewezen met cijfermateriaal dat de goudprijs gemanipuleerd wordt. En obligatiekoning Bill Gross geeft momenteel ook de voorkeur aan goud.
Op de zilvermarkt worden bijvoorbeeld soms grote short-contracten (van onder andere 2,5 keer de jaarproductie) op de markt gegooid op enkele minuten tijd waardoor de prijs sterk daalt. Ook op de goudmarkt zien we dergelijke bewegingen.
En hoe verklaar je al de aankopen van goud in 2012? De jaarproductie van de goudmijnen bedroeg ongeveer 2.500 ton, China en India samen kopen al ongeveer 2.000 ton, centrale banken zijn goed voor 500 ton. Waar komt de rest van het goud dan vandaan? Het hergebruik van goud daalde vorig jaar ook al met 50 %. En al de ETF's die goud moeten kopen, en juweliers? Het is duidelijk dat er ergens iets niet pluis is in het verhaal van de favoriete edelmetalen goud en zilver.
- See more at: http://www.beurs.com/2013/02/28/goudmanipulatie-is-nu-overduidelijk/17799#sthash.kOMDzMWI.dpuf

Geen opmerkingen: