woensdag 22 augustus 2012

Is China zich aan het voorbereiden op een goud standaard?

De renminbi is de officiële munt van China gebruikt als wettig betaalmiddel op het vasteland van China. Maar wat gebeurt er met de renminbi als China heeft een back-de valuta met goud? Zal het vertakken naar andere buitenlandse economieën als reservevaluta voor hen ook? Misschien ...

Sommige bronnen geloven dat de internationale acceptatie van de munt zou stijgen tot ongekende hoogten als China heeft een nieuwe gouden standaard te starten. Het is om dezelfde reden de Amerikaanse dollar werd een mondiale reservevaluta decennia geleden.

Ambtenaren, investeerders en financiële planners hebben geadviseerd iedereen in China om goud te kopen op de relatieve zwakte, want het is de enige veilige hebben voor risicomijdende beleggers, aldus Zhang Jianhua van People's Bank of China. Sinds 2011 is Jianhua gepredikt zijn boodschap, verklaren dat geen andere activa veilig zijn in deze volatiele marktomstandigheden. Harde valuta, goud in het bijzonder, is de enige keuze om risico's af te dekken.

Hij adviseerde de Chinese regering om goud te kopen op dips , zeggende: "De Chinese regering moet niet alleen voorzichtig van de ingevoerde risico gevolg van de stijgende wereldwijde inflatie, maar ook verdere optimalisatie van haar valuta- portefeuille en de aankoop van activa in goud als de goudprijs laat zien een gunstige fluctuatie. "

En dat is precies wat Chinezen en de Chinese regering hebben gedaan - de aanleg van voorraden goud. Van mei 2010 tot april 2011 China geïmporteerde ongeveer 66 ton goud. Fast forward tot en met april van 2012 en de invoer waren op 489 ton. Dat is een stijging van 640%. Ondertussen verschillende bronnen geven aan hun geloof dat China veel meer goud dan ze officieel bevestigen houden - ze hebben bevestigd 1.054 ton tot nu toe.

Neem een ​​kijkje op deze grafiek om een ​​duidelijker beeld van hoe drastisch Chinees goud uit Honk Kong is toegenomen van september 2009 tot maart van 2012 te krijgen.


* Bronnen: Datastream, Bloomberg, Reuters, Erste Group Research, met dank aan GoldSilverWorlds .


Als China niet, in feite, evolueren naar een gouden standaard, zal het geweldig zijn voor alles wat je goud bugs. Ondanks een verzwakte de vraag naar goud vanuit India rijden algehele zwakte in figuur goud, China staat op het India verslaan "voor de eerste keer op jaarbasis als de grootste goudmarkt ter wereld, met de vraag het lezen van ten minste 850 ton en misschien meer dan dat , "zegt Marcus Grubb, managing director bij de World Gold Council.

Met een van 's werelds grootste goudreserves en exponentiële stijging zoals die aangegeven zijn in de bovenstaande grafiek, is er geen twijfel over bestaan ​​dat het waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd voordat je officieel ontvang nieuws over China's door goud gedekte renminbi ...

Geen opmerkingen: