dinsdag 21 augustus 2012

Gaat GOUD ontploffen?

De Amerikaanse indexen staan een procent of vijf beneden de topkoersen en daar zijn de geruchten voor QE3 alweer!

Het was The Wall Street Journal, meestal goed geïnformeerd als het over de FED gaat, die het bericht de wereld instuurde.

Een verrassing, zou ik het niet noemen. Bernanke heeft gewoon geen andere optie. Als hij het systeem niet smeert met een constante stro liquiditeiten, valt alles simpelweg in mekaar.

Het is overigens niet de enige reden waarom QE3 onvermijdelijk is.

Een andere is dat de Amerikaanse overheid dit jaar een tekort van $1.300 miljard moet zien te financieren.

Alhoewel we stilaan gewoon zijn aan bedragen van die omvang, blijft het een hele klus om dat bedrag uit de markt de halen.

Eigenlijk slaagt de VS er sinds 2009 al niet meer in om de begrotingstekorten te financieren met de uitgifte van nieuwe obligaties.

Hetgeen men tekort komt, wordt door de Federal Reserve opgekocht onder het mom van allerhande monetaire operaties.

Feit blijft wel dat de Amerikaanse overheid zich enkel nog kan financieren als de Federal Reserve de geldkraan openhoudt.

Bernanke kan niet anders dan geld printen. Zoniet dreigt een default voor de VS.

Begrijp je stilaan waarom QE3 een quasi zekerheid is?

Herinner je je de impact van QE2? Deze operatie zorgde voor een 31%-hogere goudprijs en duwde zilver maar liefst 94% hoger.

Deze stijgingen zullen echter verbleken bij hetgeen je zal zien als de FED QE3 aankondigt.

De bedragen worden immers steeds groter.

Bovendien zal heel de wereld plots beseffen dat inflatie ... of zelfs hyperinflatie ... onvermijdbaar is.

En iedereen zal massaal goud en zilver kopen om eraan te ontsnappen.

Ik bedoel wel degelijk IEDEREEN. Niet alleen beleggers. Maar iedere bewoner van deze planeet die zijn spaargeld wil beschermen zal hollen naar goud en zilver.

Je moet goed begrijpen dat goud gekocht wordt uit angst. Angst is een veel sterkere emotie dan hebzucht. Het is de reden waarom aandelen veel sneller dalen dan ze stijgen.

Bij goud werkt angst in de andere richting. Beleggers vluchten massaal RICHTING edelmetalen en zullen allemaal op hetzelfde moment panikeren.

Dit is de reden waarom een goudhausse steeds eindigt in een parabolische stijging.

Mijn advies? Zorg ervoor dat je de massa voor blijft. Accumuleer vandaag reeds voldoende goud en zilver zodat je gereed bent wanneer de dam breekt.

Vandaag ben ik zelfs een hevige voorstander van een stevige portie goud- en zilvermijnen. Het heeft de voorkeur boven fysiek goud aan deze koersen.

Ik heb in de voorbije 10 jaar maar enkele keren de mijnen verkozen boven fysiek goud.

De eerste keer was ergens in 2001 toen Seabridge Gold voor 88 cent verhandeld werd. We staan momenteel $28,04. Dat is 3086% hoger.

De tweede keer was in 2009 toen ik een rapport publiceerde met mijn 10 favoriete mijnaandelen. Deze aandelen noteren vandaag gemiddeld 187,4% hoger.

En vandaag heb ik hetzelfde gevoel. Dit is een geweldige kans en ik maak er volop gebruik van om massaal mijnaandelen te kopen.

Geen opmerkingen: