maandag 30 april 2012

DEEL 2: Hoe jezelf beschermen tegen wat gaat komen.

Zoals u misschien weet ben ik niet bepaald optimistisch over wat de toekomst ons gaat brengen. De problemen die aan de basis lagen voor de huidige crisis zijn niet aangepakt en het enige wat politici en centrale bankiers doen is de problemen vooruit schuiven en er uit vers gebakken lucht gecreëerd geld tegenaan smijten.
Als je financiële problemen niet rigoreus aanpakt, dan worden ze vanzelf groter. De échte crisis gaat daarom nog komen. Áls de huidige enorm lage rente en het vele geprinte geld al een kunstmatig economisch herstel veroorzaken, dan zal de échte crisis daarna alleen maar dieper zijn.
Simpele maatregelen
Je kunt als burger een aantal simpele stappen ondernemen om jezelf te beschermen, zonder dat je daarbij ook maar iets inlevert op je huidige levenskwaliteit. De komende weken ga ik u vertellen welke maatregelen ik zelf heb getroffen om mezelf te beschermen. Simpele maatregelen. Financieel én niet-financieel.
Vandaag stap 2:
Wat als de Euro straks (een tijd lang) niet meer bruikbaar is?
Vorige week vertelde ik u in dit artikel dat ik wat Euro’s onder de matras heb gestopt, voor het geval banken plotseling ‘even met vakantie’ gaan. Mochten er echter teveel indicaties zijn dat de euro gaat uiteenspatten, of mochten we richting hyperinflatie gaan, dan zal ik die maatregel weer intrekken. Ik laat het u weten.
Wat ik in de huidige situatie nog belangrijker vind om als reserve achter de hand te houden, is fysiek goud en zilver. Ik heb het in dit geval puur over een voorraadje dat genoeg is om een paar maanden de boodschappen van te kunnen doen, als de Euro ophoudt te bestaan of door hyperinflatie niets meer waard blijkt.
Er zijn veel mensen die er ook voor de langere termijn (dus voor grotere bedragen) de voorkeur aan geven om fysiek goud en zilver thuis of in een gehuurde kluis te bewaren, maar ik heb daarvoor liever een goudrekening. Op het hoe en waarom kom ik in een volgend artikel terug.
De boer en de loodgieter
Als een crisis uitbreekt door een uiteenspattende Euro of door hyperinflatie, dan zullen burgers en ondernemers daarop reageren door ruilmarkten op te zetten. Producten en diensten worden dan tegen elkaar uitgewisseld. Zie ook Argentinië in 2001.
Uiteraard is het dan belangrijk dat je als persoon de producten en diensten hebt, die anderen graag willen. Zodat je die kunt ruilen tegen de producten die je zelf nodig hebt. Een boer zal het gemakkelijk hebben, want hij heeft veel voeding in de aanbieding. Een loodgieter zal ook gemakkelijk overleven, want zijn diensten zullen nodig blijven en hij zal voedingsproducten vragen voor zijn diensten. Iemand (zoals ik) die de hele dag achter een computer zit, heeft in zo’n situatie echter weinig te bieden.
Argentijnse toestanden
Terug naar Argentinië. In 2001 bezat geen enkele Argentijn goud, maar bezaten wel redelijk wat mensen sieraden. Het meest populaire betaalmiddel op de hierboven genoemde ruilmarkten waren de schakels uit een gouden ketting. Daarmee kon je alles kopen wat je maar wilde!
Om dus voorbereid te zijn op de ergste economische crisis, moet je daarom een portie fysiek goud en zilver thuis hebben liggen. Genoeg om een paar maanden lang de boodschappen van te kunnen doen. Als we dan Argentijnse toestanden krijgen, dan hoef je niet na te denken en kan je alles kopen wat je nodig hebt.
Ik koop trouwens bewust kleine goudbaren van maximaal 5 gram en/of zilveren munten van 1 ounce. Want met bijvoorbeeld een zilveren munt van €30 is het straks een stuk gemakkelijker boodschappen doen dan met een gouden munt van €1300. Ik koop mijn fysiek goud en zilver bij deze aanbieder.
Wat als de Euro gewoon blijft bestaan?
Een portie fysiek goud en zilver kopen zie ik als het afsluiten van een verzekering. En verzekeren kost nu eenmaal geld.
Maar als de euro gewoon blijft bestaan en banken gewoon open blijven, dan is de kans nog steeds levensgroot dat ik mijn goud en zilver straks tegen een fors hogere prijs weer kan verkopen. En dus dat ik een prachtige koerswinst zal maken.

Geplaatst op door

zondag 29 april 2012

DEEL 1: Hoe jezelf beschermen tegen wat gaat komen.

Zoals u misschien weet ben ik niet bepaald optimistisch over wat de toekomst ons gaat brengen. De problemen die aan de basis lagen voor de huidige crisis zijn niet aangepakt en het enige dat politici en centrale bankiers doen is de problemen vooruit schuiven en er uit vers gebakken lucht gecreëerd geld tegenaan smijten.
Als je financiële problemen niet rigoreus aanpakt, dan worden ze vanzelf groter. De échte crisis gaat daarom nog komen. Áls de huidige enorm lage rente en het vele geprinte geld al een kunstmatig economisch herstel veroorzaken, dan zal de échte crisis daarna alleen maar dieper zijn.
Simpele maatregelen
Je kunt als burger een aantal simpele stappen ondernemen om jezelf te beschermen, zonder dat je daarbij ook maar iets inlevert op je huidige levenskwaliteit. De komende weken ga ik u vertellen welke maatregelen ik zelf heb getroffen om mezelf te beschermen. Simpele maatregelen. Financieel én niet-financieel.
Vandaag stap 1:
Hoe afhankelijk bent u van uw bank?
We zijn tegenwoordig voor ons geld bijna volledig afhankelijk van banken. Al onze betalingen gaan via de bank en het kleine beetje cash geld dat we nog nodig hebben, halen we uit de geldautomaat.
We zijn voor onze financiën volledig afhankelijk van precies dezelfde instituten die de huidige crisis veroorzaakt hebben. En die er op dit moment nog steeds financieel allerbelabberdst voor staan. Als het straks écht mis gaat met de banken en het water stijgt ze tot aan de lippen, dan is de kans levensgroot dat de banken domweg hun deuren sluiten, dat websites plat gaan en dat geldautomaten leeg zijn.
In 2008 was een sluiting van banken véél dichterbij dan menigeen denkt. Denk daar eens aan terug. Wat als u na het uitbreken van de kredietcrisis een tijdje lang niet bij uw bankrekening had gekund? Zou u nog in staat zijn geweest om uzelf en uw gezin te voeden?
Stop wat euro’s onder de matras of in de ouwe sok
Ik heb hiervoor een simpele maatregel genomen. Ik zorg dat ik een klein voorraadje cash-geld (euro’s dus) in huis heb. Genoeg om er een paar maanden lang de boodschappen van te kunnen doen, mochten banken inderdaad hun deuren sluiten. Dus gewoon zoals vroeger, onder de matras, in de ouwe sok, of wat u ook maar de beste plaats vindt om u geld te bewaren.
Wat als er niets gebeurt?
Dan heb ik niet of nauwelijks iets verloren. Ten eerste gaat het om een beperkt bedrag en ten tweede is de rente op je spaarrekening zo bedroevend laag dat het nauwelijks enig verschil maakt.

Geplaatst op door

zaterdag 28 april 2012

China betaald zijn olie aan Iran met goud.

The implications of China paying for Iranian oil in gold is the most important event in the modern history of gold:
1. It is reasonable to assume that China has been threatened with total or at least selective exclusion from the SWIFT system if it pays in any currency for Iranian oil.
2. Gold has been decided by China as the means of making payment for massive international purchases free of the SWIFT system.
3. Other Asian and Middle Eastern nations will now see the gold they hold as money free of Western economic interference.
4. Gold now is not only money free of liability, but also free from interference regarding settlement by the long arm of Western influence.
5. The SWIFT system is becoming ever more a weapon of Western international political will.
6. In case of war anywhere, it is now demonstrated for all to see that only gold will buy the materials required. Paper currencies are under the SWIFT system’s control in settlement.
7. Far from being a barbaric relic, gold is now clearly the money of state survival in every sense.
8. It is reasonable and possible for the supply of physical gold to fall far behind the size of the massive short positions now common to algorithm and hedge fund paper shorts. That will make an effective cover at a reasonable price as compared to a certain day’s close impossible the following day on an exogenous event.
9. It may not be possible to use TA of any nature to determine a price of overvaluation for gold. Should the USA decide to take on China in full out economic war with the physical market totally illiquid, such as through isolation from the SWIFT system, consider the gold price that might result.
*Post courtesy of Jim Sinclair. You can read more of his work at MineSet.

zondag 22 april 2012

Zou een verbod op CASH GELD de recessie ten einde kunnen brengen?

Spanje verbood onlangs de cashtransacties boven 2.500 euro; Italië doet dat straks zelfs voor transacties boven duizend euro. Beide landen willen zo optreden tegen belastingontduiking. Toch biedt een verbod op cashtransacties nog veel meer voordelen, niet in het minst het einde van de boom-en-bust-cyclus, schrijft Mathew Yglesias op Slate.com.
Mainstreameconomen zitten al een hele tijd met een probleem. Om aan monetaire politiek te doen, moet de interestvoet worden gemanipuleerd, maar die kan niet onder nul zakken. Tenzij cash-transacties verboden worden.

Centrale banken kunnen de meeste recessies - die volgens de nieuw-Keynesianen het gevolg zijn van de onderbenutting van productiegoederen - bestijden door de consumptievraag te stimuleren. Dat gebeurt door de rentevoet te verlagen, waarna mensen meer gaan lenen om te kunnen consumeren. Die theorie botst tegen haar grenzen aan wanneer de rentevoet niet meer kan dalen. Met andere woorden, wanneer die rentevoet in de buurt van nul procent komt, zoals dat nu het geval is. En waarom kunnen rentevoeten niet lager dan 0%. Omdat er cash in het systeem zit.

Een negatieve interest betekent dat consumenten worden aangespoord om het geld van hun rekening te halen en het onder een matras te verbergen. Dit zou - in het huidige systeem waarbij banken slechts een percentage van de deposito’s in reserve houden - een catastrofe veroorzaken, omdat banken dat geld niet fysiek in voorraad hebben.

Maar wat als alle economische transacties elektronisch gebeuren? Dan is de enige manier om de negatieve rente te ontvluchten het kopen van reële goederen, wat de vraag stimuleert en het probleem van de depressie oplost.

De mogelijkheid om de rente onder de nul te verlagen zou dus de conjunctuurcyclus kunnen elimineren. Wanneer middelen in de economie worden onderbenut, zoals in het geval van werkloosheid, kan negatieve rente burgers opnieuw doen consumeren en investeren, wat de werkloosheid doet verminderen.

De kans bestaat dat massaal duurzame goederen worden aangekocht om de koopkracht te vrijwaren van de erosie van een negatieve rentevoet. Maar dit zou hogere prijzen en jobs genereren in die industrieën die die goederen en potentiële alternatieve ruilmiddelen produceren. Het is ook duidelijk dat de prijs van die goederen - zoals goud - opnieuw zou crashen wanneer de rentevoet bij het einde van de recessie opnieuw stijgt.

Er bestaan nog andere voorstellen die een gelijkaardig effect zouden hebben, zoals het gebruik van een inflationaire monetaire politiek en het plan van Brad DeLong om willekeurige serienummers van bankbiljetten te vernietigen. Maar het meest voor de hand liggende plan om de rentevoet onder nul te krijgen, en volgens Yglesias de meest waarschijnlijke, is een verbod op cash.
In januari van dit jaar schreef Andrew Stott, de managing director van Hermes Partners in Madrid, in een lezersbrief in de Financial Times al dat de ontwaarding van het biljet van 500 euro miljarden euros opnieuw in de economie zou kunnen pompen.

donderdag 19 april 2012

IMF waarschuwt voor het eerst officieel voor instorten eurozone !!!!!

Meerderheid Centrale Banken vlucht weg uit euro en dollar en investeert in goud - NWO komt eraan: Goldman Sachs topman wil politieke Unie Europa

De machtsovername van Europa door Goldman Sachs -dat van de EU een politieke Unie wil maken- gaat onverminderd verder. Mark Carney, hoofd van de centrale bank van Canada en Goldman Sachs veteraan, is gepolst om het hoofd van de Bank of England te worden.


Het Internationale Monetaire Fonds houdt in zijn meest recente rapport voor het eerst officieel rekening met het instorten van de eurozone in 2012. Dit zou tot 'totale paniek op de financi?le markten en een vlucht van investeerders' kunnen leiden en wereldwijd een nieuwe Grote Depressie veroorzaken. Gisteren haalde het rapport weliswaar de reguliere media, maar zij spraken -geheel in lijn met de pro-euro propaganda van de overheid- met geen woord over de ernstige waarschuwing van het IMF.

'De potenti?le gevolgen van een ongecontroleerd bankroet en een uittreding van een eurozone lid zijn onvoorspelbaar... Als dat gebeurt is het mogelijk dat andere euro economie?n met vergelijkbare omstandigheden eveneens onder grote druk komen te staan, inclusief een totale paniek op de financi?le markten en een vlucht van investeerders uit meerdere banksystemen. Onder deze omstandigheden kan het uiteenvallen van de eurozone niet worden uitgesloten.'

'Dit zou grote politieke schokken kunnen veroorzaken die de economische spanning tot een veel ergere mate dan na het instorten van Lehman (Brothers in het najaar van 2008) kunnen versterken.' Volgens de Financial Times zijn Centrale Banken over de hele wereld inmiddels begonnen met zich terug te trekken uit de euro, omdat ze vanwege de aanhoudende schuldencrisis in toenemende mate twijfelen aan de stabiliteit van de Europese eenheidsmunt. Omdat ook de dollar onder grote druk staat ziet een grote meerderheid van de Centrale Banken goud als de laatste overgebleven veilige haven. (1)

'Dag van afrekening komt snel'De kapitaalvlucht uit Europese staatsobligaties blijkt de afgelopen 2 jaar dramatische vormen te hebben aangenomen. Institutionele investeerders hebben volgens de Financial Times zo'n 100 miljard euro uit de Franse, Italiaanse en Spaanse staatsobligatiemarkten gehaald. Vooral de Spanjaarden hebben een groot probleem, omdat de Spaanse banken het goedkope geld van de ECB volledig hebben gebruikt om Spaanse staatsobligaties op te kopen. Ze hebben zelfs 7 miljard meer uitgegeven dan ze van de ECB hebben ontvangen, reden waarom de rente voor Spanje de laatste dagen opnieuw fors is gestegen.

'De dag van afrekening voor de eurozone zal snel komen,' gaf een Amerikaanse fondsmanager als commentaar. Volgens hem is er niet ??n probleem van de eurozone opgelost. Zodra de Europese banken hun landen niet meer kunnen helpen en ook de buitenlandse investeerders wegblijven, zal de situatie op de staatsobligatiemarkt snel kritiek worden. (2)

Goldman Sachs: Politieke Unie Europa
Ondertussen is er achter de schermen een strijd ontbrand over hoe de miljarden van het EFSF Reddingsfonds moeten worden gebruikt. Meerdere landen zouden willen dat het geld niet alleen voor de landen zelf, maar ook voor het redden van de banken wordt aangewend. Vooral de in grote problemen verkerende Spaanse banken zouden hiervan profiteren (4).

Volgens Jim O' Neill, een topman van de Amerikaanse megabank Goldman Sachs die zijn (voormalige) lakeien op steeds meer belangrijke sleutelposities in Europa heeft geplaatst (denk aan ECB topman Mario Draghi), is de crisis in de eurozone meer dan een schuldencrisis alleen. 'In veel opzichten komt de crisis door armzalige leiding,' schreef hij. O'Neill pleit daarom dat Europa zich ook politiek verenigt en in het IMF en de G7 met ??n stem gaat spreken. Dat zou volgens hem de financi?le markten weer tot bedaren kunnen brengen. (3)

Kortom: de Nieuwe Wereld Orde komt er met zevenmijlslaarzen aan, en niemand lijkt de maatschappijverwoestende eurotrein nog te kunnen stoppen.

dinsdag 17 april 2012

Staat de volgende " GROTE " EURO crisis voor de deur?

De ECB heeft de voorbije maanden de banken voorzien van meer dan 1.000 miljard euro aan goedkoop geld.

Spaanse banken maakten er dankbaar gebruik van. Ze leenden zo maar eventjes 260 miljard euro en kochten massaal Spaanse overheidsleningen.

In november hadden Spaanse financiële instellingen voor 178 miljard euro aan overheidsobligaties op de balans staan. In januari was dat al 220 miljard euro. En vandaag ligt het cijfer wellicht nog veel hoger.

Geld lenen aan 1% van de ECB om dit vervolgens tegen 5% weer uit te lenen aan de Spaanse overheid.
         
Wat een geweldige deal!
        
Eventjes toch ...
         
Nu de Spaanse banken het geld van de ECB besteed hebben aan het opkopen van overheidspapier, keert de harde realiteit terug naar de markt.
         
Ondertussen noteert de Spaanse rente weer boven de 6%  en stijgt de CDS naar een record van 516 basispunten en zoekt de aandelenmarkt de lows van 2008 op!
         
Banken die de voorbije maanden gretig overheidsleningen kochten, kijken inmiddels aan tegen gigantische papieren verliezen.

Het zal niet lang meer duren of Spanje is het gespreksonderwerp van een Europese top.
         
Dit is "the big one".

Met 735 miljard euro overheidsschulden te groot om te redden  maar ook te groot om bankroet te laten gaan.
De echte test van de euro, zeg maar.
         
Sarkozy kijkt alvast naar de ECB om "meer" te doen. En met "meer" bedoelt hij natuurlijk meer geld printen.
         
Franse banken hebben $118 miljard tegoed van Spanje en maar liefst $366 miljard van het ook al problematische Italië.
        
Als Spanje valt, is de kans groot dat Italië volgt en ook  Frankrijk meesleurt.


geschreven door,

Maarten Verheyen

maandag 16 april 2012

Is fysiek geld een LAST of een ZEGEN?

De dag van vandaag kan je zelfs geen auto meer kopen met fysiek geld, waar gaat het naartoe?
Ze zeggen je dan dat dit voor de veiligheid is, maar zit hier niet meer achter?
Denk dat hier veel meer achter zit dan de doorsnee man op de straat denkt, controle en nog eens controle. Ze zijn ons langzaam maar zeker in de hoek aan het drijven.

Voor banken is fysiek geld een kostenpost.
Ze hebben liefst zo min mogelijk in huis en als ze het van bijvoorbeeld bedrijven krijgen, dan vragen ze er geld voor om het in te nemen.
Banken willen liever geen fysiek geld, want het kost mankracht en daarmee geld om het te beheren, bewaren en door te zenden.
Veel liever hebben zowel banken als de regering dat u met giraal geld werkt. Geen kosten om te bewaren, geen lastig geld tellen en het belangrijkste van al, snel en vrijwel zonder kosten te creëren.
Daarbij is bijvoorbeeld voor de belastingen een volledig giraal systeem veel makkelijker. Immers kan dan echt alles gecontroleerd worden. Zelfs het zakgeld dat u aan uw (klein)kinderen geeft moet dan giraal overgemaakt worden.
De belastingopgave is slechts een elektronisch formulier waarmee u via een digitale handtekening akkoord kunt gaan.

Je zou denken, ideaal.

Tot dat je in conflict met de staat of een belangrijke ambtenaar komt.
Dat kan u, als nette burger die zich aan de wet denkt te houden ook zo maar overkomen. Een ongeluk met de auto, een aanvraag voor een uitbouw, een bezwaar tegen een uitbouw van een ander…
Het gaat in het begin nergens over, maar het escaleert en ineens is uw account geblokkeerd omdat u op een lijst met ‘lastige’ burgers komt te staan. Potentiële terrorist of crimineel. Vijandig tegen staatsambtenaren. Misschien is het slechts een vergissing, een crimineel heet toevallig net zoals u. Ook dat is voor enkelen al werkelijkheid geworden. Hun hele leven verwoest omdat de politie iedere zoveel weken een inval doet omdat u de crimineel die ze zoeken zou zijn.
De voorman van Wikileaks overkwam het sluiten van zijn bankrekeningen, maar ook enkele politici in Amerika stonden tot hun verbazing vanwege hun frequente reizen ook op een verdachtenlijst. Zo’n vermelding op een lijst kan dan ineens ook inhouden dat andere dingen niet meer gaan. Een lening, een grote aankoop ineens gaat het mis en kan het niet. Uw hypotheek kan u dan even niet betalen en als het tegenzit en de rechtszetting even te lang duurt, zal een uitzetting volgen…

Dát is wat er gaat gebeuren als we fysiek geld gaan afschaffen.

Denk eraan, het is geen complot, het is slechts zo dat het de banken en overheden toevallig beide extreem goed uitkomt om fysiek geld af te schaffen. Het maakt u als burger volkomen afhankelijk van een systeem waar u geen zeggenschap over heeft. U kan dan immers niet meer zelfstandig ‘geld in uw portemonnee’ hebben.

Zijn we zelfstandige volwassenen, of zijn we afhankelijke volgers?

dinsdag 10 april 2012

Hoe geordend uit de Euro stappen, kan dit?

De oorspronkelijke architecten van de EU droomden ervan de euro met de Amerikaanse dollar te doen rivaliseren. Maar als ze een glazen bol hadden gehad, was de Europese eenheidsmunt er waarschijnlijk nooit gekomen, want ze creëerden een monster dat probleemlanden niet toelaat hun munt te devalueren en dat die landen verplicht ‘intern’ te devalueren via prijs- en loondeflatie. De werkloosheid in Griekenland en Spanje stijgt ondertussen boven de 20%; de schuldenberg groeit. 'Waarom er dan geen einde aan maken?', vraagt Charlemagne, het Europablog van The Economist, zich af.

De belangrijkste redenen die de euro samenhouden zijn de vrees voor economische chaos en een menselijke impuls om de kosten van decennialange investeringen aan politiek kapitaal in het Europees project te verdedigen. Merkel beweert dat de exit van Griekenland een “catastrofe” zou betekenen voor de EU. Tegelijkertijd weigert ze de eurozone te stabiliseren door de “firewall” groot genoeg te maken of door de schulden over te nemen.

Markten blijven dus vrezen dat probleemlanden als Spanje en Italië uiteindelijk de ondergang van de euro zullen inluiden. Het zou niet meer dan normaal zijn mochten de Europsese politici met zo’n scenario rekening houden en de boedelscheiding beginnen onderhandelen. Hoewel zulke onderhandelingen wellicht al achter de schermen plaatsvinden, wil niemand er openlijk voor uitkomen. Op het onderwerp rust het taboe van ‘een economisch armageddon’.

Toch is de opsplitsing van de euro geen taboe voor de Britse denktank die onlangs een prijs van 300.000 euro beloofde aan degene die een sluitend plan kon bedenken voor de euro-epiloog.

Jonathan Tepper kiest voor een verrassingsexit van Griekenland, waarbij alle deposito’s opnieuw in drachmen worden omgezet terwijl banken gesloten blijven en kapitaal het land niet kan verlaten. Gevolg: Griekenland gaat failliet; hun munt devalueert en net dat zijn volgens Tepper cruciale elementen van een economische wederopstanding.

Roger Bootle denkt dat de opsplitsing van de euro best begint met de exit van Duitsland en andere sterke landen. Wat er ook van zij, Bootle voorspelt dat zo’n exit onvermijdelijk gevolgd zal worden door een gigantische legale nachtmerrie en een tsunami aan faillissementen.

Jens Nordvig en Nick Firoozye zien dan weer heil in een “Europese munteenheid”, een “mand” van nationale munteenheden uit het pre-eurotijdperk. Op die manier zou de onzekerheid en de economische verstoringen kunnen worden beperkt.

Catherine Dobbs tenslotte wil de euro in twee (of meer) zones te splitsen, waardoor het zwakkere deel kan devalueren tegenover het sterkere.

Zowel de politiek als de economie zullen het lot van de euro beslechten. Het uiteenvallen van de eurozone zal het gevolg zijn van de interne devaluatie van probleemlanden, de onwil van sterke landen om op te draaien voor anderen, de vrees voor het verlies aan soevereiniteit als gevolg van toenemende centralisering of een combinatie van voormelde factoren. Welke van die factoren het uiteindleijk wordt is van ondergeschikt belang, zolang men er in slaagt de chaos te vermijden, want dat zou echt het slechtst mogelijke scenario zijn.

Tijd voor onze politici om het ondenkbare te beginnen denken: een geordend einde van de euro. Want geen enkele zichzelf respecterende krijgsheer zou weigeren een plan te bedenken voor een voorspelbare oorlog, hoezeer hij ook wil vermijden zo’n oorlog te beginnen.

zondag 8 april 2012

Zijn de goede tijden voorbij?

BEVINDINGEN:
Ik heb de laatste 5 a 7 jaar het gevoel dat we stilstaan of achteruit aan het boeren zijn. ( sorry voor mijn taal in deze email )

-ondervinden jullie ook dat alles heel duur wordt? ( over heel de wereld )

-dat je weinig of bijna niets meer kan overhouden of sparen. ( dit voor arbeiders en kleine zelfstandigen )

-dat er voor alles een regeltje is of een extra moet bijbetaald worden de laatste jaren. Voorbeelden: gemeente belasting, goed. Maar: extra bijbetalen voor vuilzakken en in sommige gemeentes huisvuil per kilo betalen, jaar stikker op je container. Credietkaarten op je bank: hoge kosten als je geld uit de automaat haalt. Kortom: extra hier en extra daar en het houd gewoon niet op. Langzaam uitzuigen noem ik dat.

Zie deze nieuwe regering: dat zijn wel normaal gezien deze die moeten opkomen voor de arbeiders en de kleinere man. Wat zijn ze aan het doen, laat ik aan jullie over hoe je hier over denkt.


-het zonnepanelen verhaal: eerst geven ze je extra voordelen voor wie wil investeren in dit verhaal. Dan het verhaal errond dat de man zonder zonnepanelen extra moet bij betalen voor deze subsidies.  Enkel jaren later ( nu dus ) nemen ze alles terug af. Wat als jij zo een investering hebt gedaan. Wat zijn deze zo gezegde hoog afgestuurde mensen aan het doen, met onze voeten aan het spelen vind ik dat. Met een jojo kan je dit ook doen, op en neer zoveel keer je maar wilt. Wij zijn geen speelgoed, ofwel?


-een 10 tal jaar geleden kon je niet vroeg genoeg op pensioen ( 55 of 60 ), nu moet iedereen plots weer werken tot zijn 65 of 67.

-weten jullie of je pensioen gaat trekken later? ( Ik niet hoor ) Maar je hebt tot op de dag van vandaag elke maand wel bijgedragen, niet? Geen probleem, ze brengen een ander verhaal in de wereld: pensioen sparen, mooie formule. Geen paniek: je gaat pensioen trekken hoor. Maar wat gebeurt er nu met deze fondsen, ze zakken weg op de beurzen. Wat als het financieel systeem moest crashen morgen? Denk je dat je nog iets gaat zien? Ik heb hier mijn bedenkingen over.

-bekijk de banken die de laatste jaren ziin failliet gegaan of zwaar in het rood zitten. Waar mensen aandelen van hadden: die nu bijna niets meer waard zijn. Maar het zijn toch deze banken die je deze producten hebben aangeboden, niet? En nog steeds krijgen de gasten aan den top: hoge bonussen uitgekeerd. Klopt er iets niet? Zie het voorbeeld DEXIA. Kijk naar banken in Amerika: kan je voorstellen dat je van de ene dag op de andere al je geld kwijt bent, want mijn bank is failliet. Mensen worden uit hun huizen gezet en moeten van de ene dag op de andere op het straat gaan leven. Dit is allemaal harde realiteit wat ik schrijf. Goed: in Europa springen de regeringen er tussen, trekken de bank garantie waarde van je rekening op : van 20.000 naar 100.000 €. Heel mooi: waar gaat de regering het geld halen als dit morgen moest voorvallen als ze nu al zo een hoge schuld hebben die nog maar elke dag groter word. Denk je dat je dan geld gaat zien? Heb mijn bedenkingen hier bij.

-je kan denken: je gaat te ver en dit kan niet of het kan ons niet overkomen. Goed: maar wat zie je in geschiedenis boeken, geschiedenis herhaalt zich. Dan gaan het opstanden worden of een oorlog. Niets is uitgesloten en niets is te voorspellen. Zie maar hoe Hitler aan de macht is gekomen in de jaren '30 van vorige eeuw en wat doen mensen die in nood zitten, grijpen naar hoop als iemand hun hoop geeft. In slechte tijden zijn het zulke figuren die de macht kunnen grijpen. Zie Yoegoslavie in de jaren '90.


-bekijk landen die failliet gaan: Ijsland: corrupte regeringsleiders brengen hun land in de afgrond. Mensen verliezen al hun geld op één nacht. Kijk het verhaal Griekenland: kan je je voorstellen dat je daar woont en je hebt je hele leven hard gewerkt. Media schildert het dan weer af dat de Grieken lui zijn en niets willen betalen, kan waar zijn. Maar het zijn de gasten aan de TOP die met alles gaan lopen. Regeringsleiders: de bank Golden Sacks helpt Griekenland in de vernieling samen met de regeringsleiders van Griekenland. Niet de man op de straat. De man op de straat heeft leiding nodig en leiders nodig waar ze naar op kijken en leiders die het voorbeeld geven. Maar als de leiders het zelf niet doen, wat verwacht je dan. Het spreekwoord is: je kind is als een spiegel van je en wie voed een kind op? Jij als leider voor je kind. Of is dit verkeerd gezien. Vind dit logica.

-je spaarcenten: wat brengen die de dag van vandaag nog op? ....2% ? Dan heb je er de inflatie nog niet afgetrokken. Is de inflatie waardat de regeringen mee toveren wel de jusite? NEEN: de reele inflatie is veel hoger. Berekend zelf of kijk zelf maar eens wat een kilo bloem om een brood te bakken: 10 jaar geleden koste en wat diezelfde kilo bloem nu kost. Dan kom je er niet met de inflatie dat de regering je laat zien. DUS: elke € ( in papier geld ) dat je bezit word met de dag minder waard. In Japan: eens één van de grootste economien in de wereld: hier hebben ze al 20 jaar geen intrest meer op hun geld, kan zelfs in min gaan daar, dat je moet bijbetalen. Lach hier niet mee: dat is harde realiteit. Gaat het beter worden, dat is de grote vraag?

-kan de huizenmarkt in elkaar stuiken zoals in vele landen aan de gang is? Weten jullie het? Ik weet het niet, maar de kans bestaat! Als dit gebeurt verlies je weer een hoop geld, 20% op 100.000 € is wel 20.000 €. Kijk naar Amerika, daar spreken we van 50 tot 75 % in waarde gezakt. Je kan nog wel zeggen: ik heb mijn stenen nog: ok. Maar je hebt wel een zeker bedrag voor je huis betaald en dat geld is WEG. In Amerika duurt het dus een heel mensen leven voordat je huis terug op de waarde is dat je ervooor hebt betaald. Wat als je een lening hebt die te hoog is als de waarde van je huis, wat gaat een bank doen? Kijk naar Amerika: ofwel direct een grote som aan betalen en als je dat niet kan, zal er een uitdrijving komen zoals ze dat noemen. Word je dus op straat gezet.


-hebben we nog niet over de beurzen gesproken: dat is de dag van vandaag hetzelfde als je naar een casino gaat. Dat is gokken de dag van vandaag: zeker voor de gewone man met de pet. Zit geen lijn meer in: WANT alles wordt gemanipulleerd door de grote jongens aan de top. Kijk Wall Street en London City: twee grootste financile centrums ter wereld. Deze gasten gaan over lijken om geld te verdienen. Hoge bonussen, met klanten naar de hoeren gaan en ga zo maar door en door. Dit zijn de gasten in kostum en das, ik noem het legale criminelen. Waar er geen rechten voor bestaan omdat deze werken voor de absolute top van rijken der rijken. Waar weer regeringsleiders tussen zitten en een X aantal families die al eeuwen lang de boel laten draaien. Wat is het verschil tussen een drugdealer en deze top bankmanagers: een drug dealer zetten ze voor enkele jaren achter de tralies als ze hebben snappen en deze top bankmanagers krijgen een berisping voor al de miljarden die zijn verdwenen en mogen gewoon verder doen. Dat is het verschil. Waarom: het zijn deze die het systeem voeden en draaiende houden.  Maar de laatste 50 a 70 jaar draaien ze hun hand voor niets meer om. Dat is ook waarom de laatste 100 jaar de wereld zo een grote modernisering heeft doorstaan, eeuwen lang is er bij manier van spreken niets gebeurd en zie wat er nu allemaal is gekomen in de laatse 100 jaar: treinen - auto's - vliegtuigen - computers en ga zo maar door en door. Wat op zich heel goed is en hierdoor verdwijnt er ook heel veel armoede op de wereld. Denk maar terug aan de tijd dat je buiten naar het WC moest, een plank met een gat in en dat was het. Maar is het wijs dat ze nu ongestoord, zonder respect voor de medemens alles naar hun toe trekken en niet nadenken over onze samenleving. Money is het enige wat voor deze gasten telt. Gasten als Obama zijn pionnen geworden in hun schakspel.


-de opkomst van Azie: heel special en delicaat verhaal: het geld zoek naar meer winst en dit kan door goedkope arbeidskrachten en waar vind je die: AZIE. Dus het kapitaal verhuist, wat je heel goed hebt gezien de laatste jaren. Kijk naar alles wat in je huis hebt, 75 %, MADE IN CHINA. De grote jongens met het geld verhuizen van de huidige westerse wereld naar een andere wereld, dit om nog meer geld te verdienen. Waar ik kan inkomen. Maar met als gevolg: banen gaan hier verloren. Een groot gevaar hierin is: wij in de westerse wereld zijn maar met een 800 miljoen mensen en daar leven ze met 3 miljard mensen ( China en India nog maar alleen geteld ) Wat als ze daar de normen gaan halen van hier en waardat ze op heel veel vlakken al veel verder staan als hier. Daar gaan dus nu ook super rijken onstaan en is de westerse wereld nu beried om hier gaan mee te delen of om dingen af te staan. Dan heb ik nog niet gesproken over de grote verschillen in geloofsovertuigingen, want dat heeft in het verleden ook altijd een grote rol gespeelt in het nemen van beslissingen. 

DE MEDIA: TV - Nieuwsbladen en tijschriften.

Heb hier heel sterk mijn bedenkingen over: dat ons wel de "harde realiteit" word vertelt. Ben hier bijna zeker van, dat dit niet zo is en dat de media de dag van vandaag heel hard gemanipuleerd word. TV: wiegt de dag van vandaag de mensen in het slaap met hun reality programma's. Als je de TV opzet is alles wat je nog ziet: KOKEN en dit over heel de wereld. Goedkope TV: ze gebruiken de mens zelfs nog. Maar ja: wie wil eens niet op TV komen. Denk dat je heel veel met een ZAK zout moet nemen ipv. met een korrel zout.

WAAROM:

Heb enkele jaren in the Caribbean gewoont: daar heb je de Amerikaanse TV : als je dan naar het " NIEUWS" kijkt en je veranderd van FOX naar CNN, hoor je twee totaal verschillende verhalen. Welke is nu het juiste verhaal: awel, ik weet het ook niet. Om maar te zeggen: wat is de realiteit nog de dag van vandaag? Maar: de meeste mensen de dag van vandaag zeggen: "Ze hebben het op TV gezien of in de krant gelezen" DUS: het is "WAAR". Denk niet 2 keer maar 3 keer na voordat je iets gelooft. Zoek het uit voor jezelf.

NU: deze kanalen zoals CNN en BBC World zie je over heel de wereld en deze kanalen sturen over heel de wereld verhalen in het rond zoals zij het willen. Nog meer: heel veel van deze TV zenders zijn dan nog eens in handen van deze grote jongens die de wereld domineren. Waar ik het gisteren over had.

Muziek wereld: horen jullie de dag van vandaag nog protest songs zoals vroeger, word al even hard gemannipuleerd. Is alleen nog SEX en FUCK. ( sorry over mijn woordenschat ) Vroeger was de muziek wereld in England, nu is dit voor 90% in handen van Amerika, weer de grote jongens.

Wil met deze email aanhalen: alles word de dag van vandaag gemanipulleerd en ze proberen je de dag van vandaag langs alle kanalen te belazeren. Uitkijken en onderzoeken is de boodschap en niet de eerste beste persoon nog geloven.

UITDAGING:

De wereld staat voor een heel grote uitdaging in haar geschiedenis van modernisering en ik denk dat we daar midden in zitten. Gaan onze huidige regeringsleiders en super rijken bereid zijn om om te delen met die andere wereld die aan het opkomen is. Die ze in het verleden altijd hebben uitgebuit. ( denk maar aan het Engels Emperuim ) Gaan ze wijs genoeg zijn of gaan ze de juiste beslissingen nemen voor een verdere modernisering van de wereld. Of beseffen ze dat de Amerikan Dream te ver is gevorderd en dat ze het niet meer kunnen stoppen of onder controle hebben door de huidige geld wolven die errond hangen die momenteel de wetten stellen en met landen kunnen spelen alsof ze aan het schakken zijn. Of is daarom dat Bush het word terrorisme heeft ingeroepen om te zeggen dat de westerse wereld in GEVAAR is? Is de westerse wereld bereid om mee te werken naar de verdere modernisering van de wereld? Of hebben ze bang gekregen van hetgeen ze zelf hebben gecreerd? Bush verschuilt zich achter zijn blunders:  door wij willen democratie in heel de wereld, maar legt aan bepaalde landen democratie op als het hun uitkomt en laat andere landen in de steek wat dit betreft.
Saudi Arabia: waarom voert hij daar geen oorlog, hier hebben ze geld belangen met deze Koninklijke familie, waarom dan het volk gaan helpen. Wat is het verschil nu tussen Irak en Saudi Arabia? Maar hij beseft niet dat modernisering van de wereld op lange termijn een bepaalde vorm van democratie crieert zonder dat je daar ietst hoeft voor te doen. Want: welke mens wilt er nu geen mooi huis en auto ipv buiten in het bos naar het WC te gaan. Zo leeft nog wel 50 % van de wereld bevolking als het niet meer is. Of gaat het Westen stokken in de wielen steken om zich te beschermen? Dit is wat misschien nu aan de gang is of waar ze achter gesloten deuren aan aan het werken zijn. Laat ons hopen dat in de positieve zin.

CONCLUSIE:

Door al wat je ziet en wat er gebeurt, vraag je jezelf dan niet af: HOE KOMT DAT of VANWAAR KOMT DAT ?

NU: ik ben hier een zoektocht naar begonnen, misschien gek.


EN WAAROM:

-om wat ik heb gespaard of opgebouwd heb te kunnen veilig stellen, wat normaal is denk ik.
-niet te wachten tot het te laat is, maar me wel wil voorbereiden in geval het fout " ZOU " aflopen. Laat ons hopen dat het niet gebeurt !!!

-spreekwoord is: beter voorkomen dan genezen.

WANT:

-cijfers op je bankrekeing kunnen op een morgend met een pak verlaagd of zelfs verdwenen zijn. Verleden heeft aangetoond dat het kan: jaren '30 vorige eeuw. WAAR STA JE DAN? Je kan denken, dat is voor iedereen hetzelfde. Antwoord is JA. Mijn vraag is nu: kan je het NIET VOORKOMEN?

-huizen: die stenen heb je nog. Maar ik heb eerder uitgelegt wat er kan gebeuren als de huizen markt in elkaar stuikt.


ZO:

-al wat je gelezen hebt en zelf dagelijks ondervind en hoort. Door wie word dat nu veroorzaakt? Dat zijn volgens mij de daders die achter dit alles zitten.

-volgens mijn filosofie en zoekwerk dat ik heb gedaan tot nu toe: de TOP van de financiele wereld in samenwerking met regeringsleiders, media en enkele super rijke families die dit onder controle houden om bakken geld mee te verdienen en dit tot op de dag vandaag.  Geen enkele regeringsleider in de westerse wereld heeft nog een lange termijn visie, aan de macht komen en zakken vullen, dat is hun motto, misschien deze die het dan nog goed voor hebben komen gewoon niet aan de macht, doordat ze tegen gewerkt worden. Misschien met de bedoeling het financiel systeem te laten crashen, maar nog eerst al het vet van de varkentjes snijden voor ze te doden. Dit bij manier van spreken. Om dan opnieuw te beginnen en zo alles terug onder controle te kunnen krijgen. Misschien is dat HUN filosofie. Wie weet het?

DUS:

de bedoeling van deze BLOG die ik hier rond heb gemaakt is: Mensen die INTERESSE HEBBEN in deze zaken, met hun te delen en te zoeken naar oplossingen om onze spaarcenten veilig te stellen en uit te zoeken hoe de wereld van vandaag in elkaar zit. Wie ben ik om te zeggen wat waar is of wat niet waar is, kan alleen maar vaststellen. Al wie artikels of feiten heeft over deze corrupte wereld, zijn van harte welkom om zo elkaar op de hoogte te houden. Want die aan de TOP komen het ons niet uitleggen of tonen, ze proberen het ons gewoon af te nemen, maar dit op een langzame manier. Langzaam en zeker zeggen ze. Al wie vrienden of kennissen heeft die interesse heeft in deze zaken: zou zeggen stuur deze email door en schrijf je eigen ervaringen of bevindingen neer.

BLOG: http://slechtetijden.blogspot.com.au/

Als je interesse hebt om op de hoogte gehouden te worden van meer nieuws: SUBMIT jezelf met je email adres op de BLOG en je ontvangt regelmatig nieuw news.

Email: slechtetijde@gmail.com

vrijdag 6 april 2012

Wat is geld?

Ik blijf me verbazen over het feit dat bijna niemand weet wat geld is.
Weet u het?
Wat is geld?
Omschrijft u voor uzelf ‘geld’ eens?

Daar denken we niet zo over na.
Wat is geld en wat zou geld voor u moeten zijn?
Is dat u wel duidelijk?
Vraag u dan ook eens serieus af, is de euro dat wat u van geld zou verwachten?
Ik ben er wel uit. Voor mij is de euro pertinent niet van wat ik van geld verwacht.
Ik werk voor geld, ik krijg geld als dank voor verleende diensten, maar dat geld dat ik krijg, dat zijn euro’s en euro’s zijn in feite bedrukt WC papier. Het heeft net zoveel onderliggende waarde.

Is mijn arbeid dan zo weinig waard?
Is uw arbeid zo weinig waard?

Toch worden euro’s bijverzonnen zoals men rollen WC papier aan het bijmaken is. Het gaat letterlijk even snel.
En met zijn allen pikken we dat.
Tenminste, officieel. Ik koop van dat bedrukte WC papier goud, zilver, aandelen en doelbewust bepaalde spullen. Ik ruil dat waardeloze papier met daarop een euro waarde dus zo snel mogelijk om voor zaken die in mijn ogen veel waardevoller dan die euro’s zijn.

Ik ben een uitzondering vrees ik. Eerder deze week het bericht dat de Belgen samen meer dan 222 miljard in euro’s aan spaargeld aanhouden. Europa breed bezien belegden Europeanen in 2011 nog slechts 8,6% van het inkomen in vastgoed. Dat was in 2010 nog ruim 13%. De trend is dus dat we harde eigendommen vervangen door waardeloze euro’s.

Ook in Nederland nam het totaal aan spaargeld afgelopen jaar met 11 miljard toe tot 306 miljard euro. De Nederlanders combineren dit enorme bedrag met ook een enorme hypotheekschuld, maar er ligt nogal wat geld koopkracht te verliezen bij de banken.

Op de één of andere manier heeft de euro nog een enorme schare aan aanhangers. Men wil gewoon niet zien en geloven dat het bedrukt WC papier is. Ik kan me daar over verbazen, maar feit is ook dat heel de goegemeente ‘s avonds naar ‘the voice’ en next topmodel zit te kijken. Ook dat vat ik niet.

woensdag 4 april 2012

Hoeveel goud heb je nodig om de inflatie voor te blijven?

Een vraag die veel gesteld wordt, is: hoeveel fysiek goud heb ik nodig om minimaal mijn vermogen te beschermen? Het antwoord op deze vraag is verrassend: relatief maar 5,75% van uw vermogen in goud is voldoende om u tegen de aanhoudende inflatie van papieren valuta te beschermen.
Casey Research heeft een gedachte experiment uitgevoerd om te analyseren hoeveel goud iemand minimaal nodig heeft om zichzelf te beschermen tegen de door politici en centrale bankiers gecreëerde inflatie. Dit experiment is uitgevoerd in dollars maar in euro’s zou het vrijwel hetzelfde resultaat opleveren. Sinds 2002 is de koopkracht van de dollar gedaald met 20% (volgens de officiële inflatiecijfers van de Amerikaanse overheid die de inflatie bewust veel te laag weergeven). Sinds 2002 hebben bezitters van goud geprofiteerd van de stijging van de waarde van goud zowel nominale als in reële koopkracht. De onderstaande grafiek geeft de waarde ontwikkeling van een beleggingsportefeuille weer van 0% allocatie in goud tot 100% allocatie in goud.
Goud, inflatie en cash geld vergeleken 2002-2011
goud, inflatie en cash geld vergeleken 2002-2011
Wanneer er uitsluitend cash dollars zouden zijn aangehouden dan zou de koopkracht hiervan nu 78% zijn van het 2002 niveau. Wanneer 5,75 procent in goud zou zijn gealloceerd dan zou de koopkracht in 2011 hetzelfde zijn als in 2002. Wanneer meer dan 5,75% in goud zou zijn gealloceerd bijvoorbeeld 33% of 50% dan zou de huidige koopkracht zijn gestegen met 200% - 250% sinds 2002. Het is echter verrassend hoeveel een kleine hoeveelheid goud al een grote hoeveelheid zekerheid kan bieden. In de praktijk komt dit neer om voor iedere $ 30.000 investering 1 troy ounce goud te kopen (bijvoorbeeld in de vorm van een gouden krugerrand of gouden maple leaf of 6 gouden tientjes).
Voor de komende 10 jaar is natuurlijk de vraag wat deze ratio zou moeten zijn. Waarschijnlijk meer dan 5,75% omdat de inflatie de komende 10 jaar veel hoger zal zijn dan de afgelopen 10 jaar. De moraal van het onderzoek volgens Casey Research? Wanneer u nog geen fysiek goud bezit, zorg dan dat u dit zo snel mogelijk krijgt. Papieren valuta worden snel minder waard en met slechts een kleine allocatie in goud kunt u de inflatie al voorblijven. Tussen de 10 en 15 % van je vermogen in fysiek goud, hiermee zit je op rozen zolang we een inflatie hebben na de hoge kant.

maandag 2 april 2012

Er is nog hoop!!!

In de VS houden zowel JPMorgan als Goldman Sachs bijeenkomsten op onder andere de University van Princeton om nieuw personeel te werven.

Wat er enkele weken geleden gebeurde op zo’n bijeenkomst kunt u hieronder zien. Er is nog hoop!