maandag 14 mei 2012

Goud naar 3000 US$ per ounce?

David Rosenberg: Gold gaat naar 3000 dollar

Geplaatst door Wealth Wire - vrijdag de 11 mei 2012


Zeer gerespecteerde econoom en strateeg David Rosenberg heeft verteld dat de Financial Times in een video-interview (zie hieronder) dat goud "gaat naar 3.000 dollar per ounce voor deze cyclus is voorbij."

De markten zijn de achteruitgang van 2010 en 2011 te herhalen en het is tijd om te zoeken naar veiligheid, David Rosenberg van Gluskin Sheff vertelt James Mackintosh, de FT Investment Editor.

Rosenberg ziet een "zeer goede gelegenheid in goud ', zoals het heeft gecorrigeerd en lijkt te zijn" uit het radarscherm right now ".

Hij ziet goud als een munt en zegt dat de beste manier om de waarde goud is in termen van de geldhoeveelheid en "geld in omloop."

Zoals de "volume van de dollar stijgt naarmate we meer quantitative easing" ziet hij goud op 3.000 dollar per ounce.

Mackintosh zegt dat Rosenberg is van mening een "pretty bearish view".

Waarop Rosenberg antwoordt dat het 'bullish visie op goud en goudmijnen voorraden. "Mackintosh zegt dat het' bearish op alles anders".

Rosenberg zegt dat het niet gaat over het 'bullish of bearish, "het is over" waarin staat hoe je de wereld bekijken "en hij waarschuwt dat de grote centrale banken al gaan om meer geld te drukken als de reële rente negatief" voor zover te houden het oog kan zien. "

Dit is "kritiek" als een van de belangrijkste determinanten van de goudprijs zijn echt op korte termijn rente.

Hoe langer ze negatief blijven "hoe langer de bull markt in goud zal zijn."

Rosenberg vat dat "dit niet over het feit dat bullish of bearish, het gaat over hoe kunnen we geld verdienen voor onze klanten."
The interesting interview can be watched here.

Geen opmerkingen: