zaterdag 23 februari 2013

Bedrijven die zilver hamsteren.


Zilver tekort
Het is weer een tijdje stil over het tekort aan fysiek zilver. Maar dat wil niet zeggen dat er weer zilver in overvloed is. De prijsdaling heeft ook andere factoren dan een overaanbod. Een nieuw bewijs van de krapte op de fysieke zilvermarkt wordt aangetoond door SilverDoctors. Een niet bij naam genoemde Duitse autobouwer hamstert zilver, om niet het risico te lopen zonder te vallen.
De Duitse autobouwer heeft een immens grote, geheime kluis in de bergen in Zwitserland. Het koopt zoveel mogelijk zilver als het kan krijgen en brengt dit onder in deze kluis, naast het goud van de Paus. De reden is simpel. Volgens de aankoopdirecteur bestaan er geen just in time - leveringen meer voor verschillende grondstoffen, waaronder zilver. Zilver moet je kopen wanneer het beschikbaar is.
Byron King was getuige van de immense kluis in de bergen in Zwitserland, vlak bij een basis van het Zwitserse leger.
Grote bedrijven maken gebruik van de huidige zwakte op de zilvermarkt om zoveel mogelijk zilver in te slaan. Zilver geraakt namelijk op. Zilver wordt veelvuldig gebuikt in de industrie, maar slechts in dergelijke kleine hoeveelheden dat recyclage bijna onmogelijk is. Het gebruikte zilver verdwijnt dus. Daarom dat onder andere deze Duitse autobouwer zoveel mogelijk zilver inslaat voor de toekomst. Misschien dat Apple dit ook beter zou doen?

Geen opmerkingen: