dinsdag 13 november 2012

10 zaken waar je best geen seconde meer aan verspilt... als je baas wil zijn over je eigen leven tenminste

We verspillen onnoemelijk veel tijd, middelen en energie aan onbelangrijke, onveranderlijke en dwaze dingen. Lifehack identificeert tien zaken waar je best geen seconde meer aan verspilt.
  1. Andermans verwachtingen
Het is jouw leven, niet dat van een ander. Jij moet leven met de gevolgen van je keuzes. Maak die keuzes daarom op basis van je eigen wensen en verwachtingen en niet op die van iemand anders.
  1. Je gewicht
Onze cultuur is geobsedeerd door gewicht, maar dat betekent niet dat jij dat ook hoeft te zijn. Je gezondheid is belangrijk, niet het getal dat op je weegschaal verschijnt.
  1. Hoe anderen leven
Laat anderen hun leven leiden, net zoals je wilt dat zij jou met rust laten. Spreek geen oordelen uit over de levensstijl van anderen. Dat is hun zaak, niet de jouwe.
  1. Je aantal vrienden op Facebook
Hetzelfde geldt voor Twitter. Wat belangrijk is, is niet hoeveel virtuele vriendschappen je hebt, maar of je echte vriendschappen van hoge kwaliteit zijn.
  1. Perfectie
Niemand bereikt de perfectie. Perfectie is onmogelijk, irrationeel en een recept voor stress. Probeer de volmaaktheid te benaderen, maar besef dat ware perfectie geen realistische doelstelling is.
  1. Ouderdom
Je kan de tijd niet stilzetten. Hoe bezorgd je er ook over bent of hoeveel geld je er tegenaan gooit, je wordt toch ouder. Vergeet je rimpels en je leeftijd en concentreer op je levenskwaliteit.
  1. Groepsdruk
We willen al te vaak hetzelfde doen als onze vrienden, leeftijdsgenoten of familie. Wees niet bang om je eigen ding te doen als dat je gelukkig maakt.
  1. Beroemdheden
Waarom zijn we zo geobsedeerd door celebrities? Verspil je tijd niet met het volgen van de avonturen van beroemdheden en concentreer je op je eigen leven.
  1. Je gelijk
Altijd gelijk willen hebben is een destructieve gedachte want dat impliceert dat je het ongelijk van anderen wil bewijzen. Denk aan de resultaten, niet aan wie gelijk heeft en wie niet.
  1. Al wat je niet kan controleren
Als je een persoon of situatie niet kan beïnvloeden, waarom zou je er dan energie aan verkwisten? Er zijn zoveel belangrijke dingen die je wel kan controleren. Focus daarop en laat de rest gewoon zijn.

Geen opmerkingen: