vrijdag 30 november 2012

20 Energie Tips waardoor je wat kan besparen.

Er is ongerustheid over de energieprijzen die vanaf januari 2013 wellicht fors zullen stijgen. Experts verwachten een stijging van 10 tot 15 procent voor elektriciteit en van 9 tot 13 procent voor gas (cijfers: deredactie.be). In volle crisistijd opnieuw slecht nieuws voor ons budget.
Maar wist je dat je heel makkelijk zelf aan de slag kunt om je energieuitgaven* te beperken? Met deze 20 budgettips uit Het slimme budgetboek (Lannoo) van professional organizer en coach Sara Van Wesenbeeck kun je die uitgaven onder controle houden en ze zelfs flink laten dalen. Het kost niets en brengt alleen maar op, dus waar wacht je nog op?
(*) Op een jaarlijks uitgavenbudget van 34.801 euro geeft een Belgisch gezin gemiddeld 2.204 euro uit aan verwarming, verlichting en water (bron: huishoudbudgetonderzoek van de overheid, 2010).

Elektriciteit
TIP 1 – Maak gebruik van het goedkopere nacht- en weekendtarief. Plan je was- en strijkbeurten en het opladen van je toestellen op basis van dat goedkopere tarief.
TIP 2 – Let op voor sluipverbruik, dat is een grote centenvreter! Een voorbeeld: de meeste tv-toestellen verbruiken nog altijd 85% wanneer de stand-by knop aanstaat (bron: Bond Beter Leefmilieu). Wees slim en zorg voor minder waaklampjes, zet alle toestellen na gebruik volledig uit, laat ze niet op stand by staan. Sluit je toestellen daarvoor aan op stekkerdozen met schakelaar. Met één druk op de knop zet je ze allemaal af.
De top 5 van de sluipverbruikers(cijfers: milieucentraal.nl):
- 1. Randapparatuur bij tv’s, opnameapparaten en decoders voor digitale tv: door ze uit te zetten win je 10 tot 50 euro per jaar.
- 2. Computer met randapparatuur: je winst bedraagt 30 euro per jaar.
- 3. Warmhoudstand koffiemachines: 6 tot 16 euro/jaar.
- 4. Stereoset/losse audioapparatuur: 6 tot 10 euro/jaar.
- 5. (Combi)magnetron of oven met display/klok: 6 tot 10 euro/jaar.
TIP 3 – Laad je mobiel, kruimeldief, tandenborstel en scheerapparaat alleen op als het nodig is. Haal de toestellen uit het stopcontact als ze opgeladen zijn (en laad ze op bij het daltarief).
TIP 4 – Laat toestellen en lampen niet aan als je ze niet gebruikt. Doe het licht uit en zet de televisie af als je de kamer verlaat, laat een ventilator niet urenlang draaien als je niet in de ruimte bent.
TIP 5 – Gebruik spaarlampen, die verbruiken gemiddeld 75% minder stroom dan gloeilampen.
TIP 6 – Ontdooi je vriesvak of diepvriezer. Zodra er zich een ijslaag van meer dan 2mm heeft gevormd, gaat je diepvriezer meer energie verbruiken. Ontdooien brengt je 10 tot 20 euro per jaar op (cijfers: Bond Beter Leefmilieu).

Verwarming
TIP 7 – Zet de thermostaat altijd 1 graad lager dan je gewend bent. Ook dan komen trui en pantoffels goed van pas. Zo win je elk jaar tot 7% op je verwarmingskosten.
TIP 8 – Zet de verwarming niet meteen aan als het een beetje afkoelt in huis. Trek eerst een extra trui of kamerjas aan.
TIP 9 – Sluit de deuren van de kamers waar je niet bent of nauwelijks komt.
TIP 10 – Zet de verwarming uit in de kamers waar je niet bent.
TIP 11 – Zet de verwarming een halfuur voor je het huis verlaat uit, en doe dat ook ’s avonds voordat je naar bed gaat.
Kleine wasjes, grote wasjes
TIP 12 – Plan je was-, droog- en strijkbeurten slim: laat je (vaat)wasmachine alleen draaien als hij vol is. Dat scheelt 10 euro per jaar (bron: electrabel.nl). Strijk niet elke dag één kledingstuk, maar plan bijvoorbeeld één strijkbeurt per week.
TIP 13 – Laat je vaatwasmachine en wasdroger ’s avonds of ’s nachts draaien als je goedkope stroom hebt.
TIP 14 – Was je wasgoed minder heet. Op 40 in plaats van 60 graden kan je per jaar 20 euro schelen, en je was is even schoon. Hang je was daarna aan de waslijn en je wint nog eens 30 euro per jaar! (bron: electrabel.nl)
TIP 15 – Een T-shirt of overhemd één keer gedragen? Hang het een nachtje aan een hanger. Zorg voor een droogrek in de badkamer om je handdoeken te laten drogen. Zo hoef je ze niet meteen te wassen. Je kleren en handdoeken zullen bovendien minder snel slijten en je wastrommel zit minder snel vol. Dat spaart energie en water.
Waterwinst
TIP 16 – Ga bij voorkeur onder de douche in plaats van in bad, je zult een pak minder water verspillen.
TIP 17 – Ga wat korter onder de douche door samen met je ‘douchecoach’ te gaan – dat is een eenvoudige zandloper die de tijd aangeeft en dus je water- en energieverbruik limiteert. Je kunt er ook het alarm van je mobieltje voor zetten.
TIP 18 – Gebruik een waterzuinige douchekop.
TIP 19 – Laat de (warm)waterkraan niet langer lopen dan nodig, bijvoorbeeld bij het handen wassen of tanden poetsen. Gebruik een bekertje of een glas bij het tanden poetsen.
TIP 20 – Herstel alle lekkende kranen.
Tot slot
Bedenk wel dat het niet economisch is energie te sparen door vroeg naar bed te gaan als het resultaat een tweeling is. (Uit: Meer doen met minder van Hanneke van Veen en Rob van Eeden.)

donderdag 29 november 2012

Gaan ze onze vrijheid afnemen?

Regeringen onderhandelen de dag van vandaag om bepaalde zaken van het internet af te halen, bepaalde website's aan banden te leggen. Bekijk volgende film.

vrijdag 16 november 2012

Duitsers worden argwanend.

Sinds 2000 waren er twee crises – een de dot-com zeepbel in 2002, en de ander de vastgoedzeepbel in 2008, binnenkort zal een derde volgen als gevolg van het te veel aan overheidsschulden met de daaruit voortvloeiend gelddrukken. Als de financiële crisis erger wordt, zal ook het politieke verzet en de ordeverstoringen in de samenleving toenemen. Dit scenario suggereert een hoge inflatie, het afpakken van privileges van werknemers en de onderdrukking door de overheid van het volk om controle te houden. Zoals inmiddels blijkt, is de EU op weg naar de uitgang, interne regels worden overtreden terwijl allerlei illegale maatregelen worden ondernomen om het EU-spektakel gaande te houden.
De laatste crisisaanpak is het opkopen door de ECB van overheidsschulden – onder de naam; Outright Monetaire Transacties [OMTs], dat kritiek heeft opgeroepen van economen die beweren dat het hetzelfde is als het financieren van overheden die worstelen om hun schuldenlast te beheersen. Het potentieel onbeperkt OMT-programma heeft geleid tot een breuk tussen de Duitse centrale bank president Jens Weidmann en de ECB, die zegt dat de maatregelen een risico vormen voor de stabiliteit van de EU.

Dit OMT-programma werd gelanceerd op 6 september jl. tijdens de maandelijkse persconferentie van de ECB in Frankfurt, als resultaat van politieke verzoeken voor actie uit Italië en Spanje. Premiers Mario Monti van Italië en Mariano Rajoy van Spanje hadden beiden bij de ECB erop aangedrongen de obligaties van hun land op te kopen om de onhoudbare renteniveaus op hun schulden te verlagen. Draghi de ECB-president stelt echter dat deze oplossing geen maatregel is om de door schulden geteisterde landen te financieren.
Frank Schaeffler, een lid van de Duitse FDP zegt: "Veel Duitsers zijn argwanend geworden ten aanzien van de capriolen van de ECB." En voegde eraan toe, "er is niet veel geloofwaardigheid nog over die kan worden beschadigd."
Als tegenactie kan de Duitse Centrale Bank – Bundesbank – haar verplichtingen uit de euro omzetten naar Duitse Marken tegen een vooraf vastgestelde koers en een ​​eenmalige afschrijving op activa nemen met betrekking tot de vorderingen op de PIIGS centrale banken. Het zal zeker kostbaar zijn, maar het alternatief is nog erger: het voortdurend financieren van EU-landen die niet bereid zijn om te korten op hun onbetaalbare programma’s t.b.v. de herstructurering van hun economie zal nog veel kostbaarder zijn.
Na de waargenomen voorbeelden in Griekenland en Portugal, zal het Spaanse publiek de invoering van die bezuinigingen alleen nog maar moeilijker maken. Spanje gelooft dat hun redding in de drukpers ligt – om door inflatie hun hoge schuldenlast te verlagen. Via de OMT koopt de ECB de Spaanse en Italiaanse schulden op, Mario Draghi heeft nu geen andere keuze meer dan de euro drukpers nog sneller en vaker te laten draaien.
Rajoy's bezuinigingen zullen niet genoeg zijn, terwijl Spanje zich niet kan veroorloven half werk te leveren door de kantjes erbij af te lopen. Spanje heeft een op de zombiebanken gerichte financiële herstructurering nodig. De banken zijn nog steeds niet in het reine gekomen door toe te geven wat hun werkelijke kapitaalstekorten zijn. Totdat er een herstructurering, met aanzienlijke ‘haircuts’ voor aandeelhouders en obligatiehouders van de banken heeft plaatsgevonden, zullen alle projecties van economisch herstel pure fantasie blijven.
Zelfs als de voorgestelde bezuinigingen voldoen aan de eisen van Duitsland en de EU, is er geen politieke wil voor bezuinigen in Spanje. Dat is inmiddels wel duidelijk geworden uit toenemende protesten in de straten van Madrid en andere grote steden. Deze protesten gericht tegen de bezuinigingen zijn nog maar net begonnen. Meer verwoestende stakingen en protesten zijn reeds aangekondigd.
De ECB zal uiteindelijk bemerken dat ze de enige houder van deze obligaties is geworden. Dat gebeurt als centrale planners de rentekosten ver beneden de marktprijzen houden van wat private investeerders als reële waarde beschouwen, in dit geval ondernomen om de rentekosten omlaag te duwen op Spaanse en Italiaanse schuldopbrengsten, ten opzichte van een veel hogere marktconforme opbrengst.
Duitsland zal bekijken hoe dit alles zich ontvouwt en zich realiseren dat de Spaanse bezuinigingsbeloften zullen worden gebroken. De ECB zal dan de taak toebedeeld krijgen om met honderden miljarden aan Spaanse schulden, opgescheept te worden zonder enige oplossing en daarom gedwongen wordt de Spaanse schulden te blijven monetariseren. Dat zal dan voor de Duitsers de aanzet worden om de euro te verlaten, een beslissing die snel dichterbij komt.
Zodra de Duitse belastingbetalers zien dat de ECB de grootste houder van Spaanse en Italiaanse schulden is geworden, zullen ze bij de Duitse leiders aandringen zich uit de euro terug te trekken. Duitsland kan de euro verlaten en terugkeren naar de Duitse mark. Terwijl een Duitse aftocht uit de Euro de langverwachte duidelijkheid zal bieden over de toekomst van de EU en de Euro, dan zal er eindelijk een vonk overspringen om met spoed de EU aan de nieuwe werkelijkheid aan te passen.
Een Duitse aftocht zou de waarde van de euro drastisch verlagen ten opzichte van de valuta die steeds meer de reserve valuta van voorkeur is geworden: t.w. goud en zilver. Alleen zwakke economieën met failliete overheden zullen ​​achter de euro blijven staan. De ECB zal vrij zijn om net zoveel Italiaanse en Spaanse schulden te monetariseren als het wil en daarvoor de nodige euro’s drukken om hun staatsobligaties te kopen.
"De economen die pleiten voor een zwakkere munt om de welvaart te herstellen in de PIIGS-landen zullen te zien krijgen hoe dit recept in een real-world laboratorium functioneert. De resultaten zullen laten zien dat valutadevaluatie geen sterkere, en meer concurrerende economie creëert. De achter blijvende landen in de euro zullen zien dat hun levensstandaard omlaaggaat: importprijzen stijgen en investeringen lijden schade onder het chaotische muntregime."
ECB-president Mario Draghi noemde de euro "onomkeerbaar", hij zou doen wat nodig is om deze te behouden. Maar wat Draghi ziet als noodzakelijk, zal uiteindelijk worden ervaren als onaanvaardbaar in de schuldeiserlanden zoals Duitsland, Nederland en Finland. Deze zullen de kosten van de euro beoordelen als hoger dan de voordelen die het biedt.
Ondanks de beste inspanningen van Draghi om beleidsmakers in de Bondsdag te imponeren, zal zeer waarschijnlijk zijn geloofwaardigheid na verloop van tijd tanen. Afgelopen september, heeft de hoogste rechter in Karlsruhe aan de grootste economie van Europa de legitimiteit van het EU permanente noodfonds de ESM bevestigd. Het OMT-programma komt a.s. december voor het Duitse constitutionele hof, en de verwachting is dat de OMT een andere besluitvorming zal ondergaan. "Ik voorzie dat het constitutionele hof deze OMTs van de ECB zal beoordelen als niet gerechtvaardigd." Zegt Roland Vaubel, een professor in de economie aan de universiteit van Mannheim.
Bezuinigingen werken niet. EU-landen als Griekenland, Portugal en Spanje probeerden het. Ze bezuinigden waardoor veel mensen werden ontslagen. Maar het leverde niets op. De budgetstekorten zijn nog steeds ver uit balans, met tekorten ver boven 3%-grens die door de Europese Unie wordt voorgeschreven.
De werkloosheid stijgt het BNP gaat omlaag, dus geen groei, maar wel meer recessie. Wat moet gebeuren is bezuinigingen binnen de overheid om hun uitgaven en de staatsschuld terug te dringen. Dus… minder overheid is een voorwaarde voor economisch herstel. Beslist geen bezuinigingen en belastingverhogingen opleggen aan het volk, die zijn tegenstrijdig met economische groei. Maar dergelijke maatregelen brengen de persoonlijke belangen van de heren en dames politici in gevaar, en daarom zullen ze niet komen!
Griekse schuldprojecties zijn opwaarts bijgesteld, nog hoger dan 6 jaar geleden, voordat de bezuinigingen werden ingevoerd, deze projecties moeten nu weer worden herzien omdat trojkabailouts meer teruggang hebben veroorzaakt, waardoor verlaging van de tekorten onmogelijk zijn, en de schulden van het land zich vergrootten, volgens de Financial Times. Dus Griekenland is terug op de rand van de afgrond en weer een stapje dichterbij haar faillissement.

dinsdag 13 november 2012

10 zaken waar je best geen seconde meer aan verspilt... als je baas wil zijn over je eigen leven tenminste

We verspillen onnoemelijk veel tijd, middelen en energie aan onbelangrijke, onveranderlijke en dwaze dingen. Lifehack identificeert tien zaken waar je best geen seconde meer aan verspilt.
  1. Andermans verwachtingen
Het is jouw leven, niet dat van een ander. Jij moet leven met de gevolgen van je keuzes. Maak die keuzes daarom op basis van je eigen wensen en verwachtingen en niet op die van iemand anders.
  1. Je gewicht
Onze cultuur is geobsedeerd door gewicht, maar dat betekent niet dat jij dat ook hoeft te zijn. Je gezondheid is belangrijk, niet het getal dat op je weegschaal verschijnt.
  1. Hoe anderen leven
Laat anderen hun leven leiden, net zoals je wilt dat zij jou met rust laten. Spreek geen oordelen uit over de levensstijl van anderen. Dat is hun zaak, niet de jouwe.
  1. Je aantal vrienden op Facebook
Hetzelfde geldt voor Twitter. Wat belangrijk is, is niet hoeveel virtuele vriendschappen je hebt, maar of je echte vriendschappen van hoge kwaliteit zijn.
  1. Perfectie
Niemand bereikt de perfectie. Perfectie is onmogelijk, irrationeel en een recept voor stress. Probeer de volmaaktheid te benaderen, maar besef dat ware perfectie geen realistische doelstelling is.
  1. Ouderdom
Je kan de tijd niet stilzetten. Hoe bezorgd je er ook over bent of hoeveel geld je er tegenaan gooit, je wordt toch ouder. Vergeet je rimpels en je leeftijd en concentreer op je levenskwaliteit.
  1. Groepsdruk
We willen al te vaak hetzelfde doen als onze vrienden, leeftijdsgenoten of familie. Wees niet bang om je eigen ding te doen als dat je gelukkig maakt.
  1. Beroemdheden
Waarom zijn we zo geobsedeerd door celebrities? Verspil je tijd niet met het volgen van de avonturen van beroemdheden en concentreer je op je eigen leven.
  1. Je gelijk
Altijd gelijk willen hebben is een destructieve gedachte want dat impliceert dat je het ongelijk van anderen wil bewijzen. Denk aan de resultaten, niet aan wie gelijk heeft en wie niet.
  1. Al wat je niet kan controleren
Als je een persoon of situatie niet kan beïnvloeden, waarom zou je er dan energie aan verkwisten? Er zijn zoveel belangrijke dingen die je wel kan controleren. Focus daarop en laat de rest gewoon zijn.

maandag 12 november 2012

Schandalig - CRAPULEUS.

Vertel nu toch al lang, dat ons systeem "CRAPULEUS" is....bekijk volgend filmpje eens goed......blijven wij dit slikken? Het is triest te zien hoe ze ons uitlachen. Ambtenaren verzieken onze economie, zij zullen dit systeem zolang mogelijk in stand proberen te houden, vergeet dit niet!!!!!!

Deze hoog geleerde gasten die praten over democratie, zijn van ons systeem om "MODERNE VORM VAN COMMUNISME AAN HET MAKEN" CRISIS IN EUROPA?...............mijn GAT ja, als je dit ziet.

SCHANDALIG.
(een reportage van de VRT nieuwsdienst)

Voordat je het filmpje gaat bekijken, zorg er dan voor dat je op een degelijke stoel zit (liefst met armsteunen), dit om te voorkomen dat je iets zult breken bij het omvallen. Niet te geloven, en wij maar klagen over de crisis...

klik op volgende link: http://www.deredactie.be/permalink/1.1378862

zondag 11 november 2012

Inflatie is diefstal - Recovery een illusie.

Inflatie is diefstal – Recovery een illusie Inflatie is niets meer of minder dan gelegaliseerde diefstal begaan door je eigen regering, deze is slechts twee procent tenminste dat is wat de statistieken zeggen. Maar deze cijfers geven niet de werkelijkheid weer. De reële inflatie is waarschijnlijk dichter bij de 9%, en misschien zelfs wel hoger. Alle gepubliceerde inflatiecijfers zijn een leugen, omdat deze cijfers zijn samengesteld om de overheid te dienen. Lagere inflatiecijfers in de statistieken zien er beter uit, en verdoezelen de diefstal gepleegd door overheden. Statisticus John Williams (shadowstats.com) die de rapporten van officiële Amerikaanse economische statistieken op de voet volgt, meldt dat de consumenteninflatie, zoals gemeten op basis van de officiële regering methodologie van 1990 ongeveer op 5% uitdraait. Als de officiële methode van 1980 wordt gebruikt voor het meten van de Inflatie cijfers, meldt John Williams, dan is het huidige niveau van de inflatie ongeveer 9%. Deze 9% is meer in overeenstemming met wat kopers ervaren in supermarkten. Officieel is de recessie die in 2007 begon geëindigd in juni 2009, na 18 maanden, waardoor de Bush recessie de langste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog is. Echter, John Williams zegt dat de recessie nog niet voorbij is. Hij zegt dat alleen de vervormde BNP-weergave, gebaseerd op de foutieve meting van de inflatie, een herstel laat zien. Andere, meer betrouwbare metingen van de economische activiteit, vertonen geen enkel herstel. Williams meldt dat de economie reeds in 2006 onderuitging, daarna nog verder daalde in 2008 en 2009, en sindsdien min of meer op dit niveau is gebleven. Niet alleen is er geen teken van herstel, maar ook "de economische neergang is verder geïntensiveerd." Het ontbreken van een economisch herstel is duidelijk zichtbaar in de [officiële] melding van bijna alle belangrijke economische dataverzamelingen. Niet een van deze toont een patroon van toegenomen activiteit dat herstel bevestigt in de BNP-waarden." Williams concludeert: "Het officiële economisch herstel is gewoon een statistische illusie, gecreëerd door de regering die lagere inflatiecijfers gebruikt, welke het BNP verbeteren." Met andere woorden, de gerapporteerde toename van het BNP is uitsluitend veroorzaakt door de prijsverhogingen, en niet door reële productievergroting. "Het resultaat van de economische misleiding door de Amerikaanse overheid is hetzelfde als de misleiding die Washington heeft gebruikt om oorlogen in het Midden-Oosten te beginnen. De overheidspropaganda produceert een schijnwereld, een virtuele werkelijkheid die in geen enkele verhouding staat tot de echte werkelijkheid. De geschiedenis staat bol van de vele regeringen die de overhand hebben verkregen door misleiding van hun volk, maar Washington heeft dit succes naar een nog hoger niveau gebracht. Zolang het Amerikaanse volk alles blijft geloven wat Washington zegt, zijn ze ten dode opgeschreven." Het is gemakkelijk te zien waarom er geen economisch herstel is en ook geen economisch herstel kan zijn. Kijk naar deze grafiek (met dank aan John Williams, shadowstats.com). Het reëel gemiddelde gezinsinkomen aan het einde van 2011 is terug naar waar het was in 1967-68. Bovendien heeft Williams het gezinsinkomen verlaagd om de werkelijke waarde te krijgen om gebruik te kunnen maken van de officiële inflatie metingen, die de inflatie aanzienlijk onderschatten. Als Williams gebruik had gemaakt van de in 1990 of 1980 officiële overheidsmethodologie voor de berekening van de consumptieprijzenindex, zou het echte gemiddelde inkomen van de huishoudens nog een grotere daling vertonen. Bovendien bestaat in de meeste gevallen het lagere gemiddelde gezinsinkomen in 2011, uit optelling van twee huishoudverdieners, terwijl in 1967-68 één verdiener hetzelfde reële inkomen opleverde. Zoals Nobelprijs econoom Gary Becker opmerkt, wanneer zowel de man als de vrouw moeten werken om dezelfde koopkracht te behouden, moet het huishoudinkomen van de vrouw worden verlaagd om de huishoudelijke diensten die anders werden verricht te nivelleren. Daardoor wordt de monetaire invloed van het dubbele inkomen van het huishouden overschat, omdat het niet wordt aangepast voor de verloren gegane voordelen die voorheen door de vrouw werden verzorgd door thuis het huishouden te beheren. De overgrote meerderheid van het volk, vooral de gepensioneerden, worden gedwongen om hun spaargeld te consumeren dus hun eigenkapitaal op te eten, omdat ze geen echte rente op hun spaargeld krijgen. De begunstigden zijn de bankiers, die kunnen lenen tegen bijna nul rente, terwijl ze de consumenten belasten met 16% rente op hun creditkaarten, en gebruik maken van de vrijgevigheid van de Centrale Banken om te speculeren op rente en credit default swaps. Waarvoor de belastingbetaler mag dokken om hun ongedekte verliezen van het gokken te compenseren. Een laag inflatiecijfer voor consumentenprijzen maakt het voor de centrale banken ook mogelijk om door te gaan met het inflateren (vergroten) van de wereldgeldhoeveelheid. Zo hebben ze voor miljarden dollars/euro’s toegevoegd aan het bankwezen, en miljarden meer aan de prijzen van activa, en de totale wereldschuld. Stijgende CPI-inflatie zou kredietverstrekkers hebben bang gemaakt. In plaats daarvan, stelt een lage waarde hen gerust zodat ze meer en meer staatsobligaties blijven kopen tegen steeds hogere prijzen. Sinds '07, zijn de schulden gestegen, zelfs toen huishoudens wanhopig probeerden hun schulden terug te betalen. Deze schuld is uitgegroeid tot een grote belasting voor de economieën van de VS, Europa en Japan. Het belemmert het sparen, het uitgeven, het investeren en het creëren van nieuwe rijkdom en werkgelegenheid. Omdat de middelen die noodzakelijk zijn voor het bouwen aan de toekomst al zijn geclaimd door het verleden. Deze moeten nu eerst worden terugbetaald. Het marginale nut van schuld is vrij hoog wanneer het gaat om bedrijfsinvesteringen of om een brug te bouwen. Maar het neemt sterk af zodra schuld gebruikt wordt voor de dagelijkse uitgaven. Een investering levert een inkomstenstroom – een resultaat dat is gerechtvaardigd en betaalt voor de schuld door de investering. Met een beetje geluk, kan de investeerder genoeg geld verdienen om de lening terug te betalen – met rente – en eindigt met een beetje extra. Dat kleine beetje extra is pas echte 'groei' – nieuwe rijkdom welke voorheen niet bestond. Er is geen opbrengst van inkomsten uit sociale premies, straaljagers, de aanschaf van de laatste mode, of andere consumptieartikelen. Het geld is besteed. Opgebruikt. Geconsumeerd. Het is er niet meer. Hoewel van al deze dingen kan worden genoten, misschien zelfs voor een lange tijd, maar er worden zeer zeker geen inkomsten mee gecreëerd. De gevaren van een toenemende schuldenlast in een onproductieve samenleving worden uitgelegd in deze video, te beginnen bij de 3e minuut. Hoe de economie echt duurzaam wordt, wordt uitgelegd in deze video, neem de tijd om het te snappen, want het is een zeer waardevolle bijdrage aan je kennis om te leren en te begrijpen wat er mis ging. Door Peter B. Meyer – 8 november 2012

zaterdag 10 november 2012

Start de crisis nu pas?

Eén op drie Belgische ondernemingen vreest ontslagen, dit is verontrustend. Eén op de drie ondernemingen ziet zich gedwongen om de volgende zes maanden personeel te ontslaan. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) bij meer dan achthonderd kleine en middelgrote ondernemingen. Slechts 18 procent van de respondenten maakt gewag van plannen om nieuwe werknemers aan te werven. In de meeste gevallen gaat het dan nog voor de vervanging van vertrekkend personeel. Verder wordt aangevoerd dat slechts 35 procent van de bedrijven nog winstgevend blijft, terwijl 41 procent net een break-even laat optekenen. Dat betekent echter dat 24 procent verlieslatend is geworden. Christine Mattheeuws, voorzitster van de zelfstandigenorganisatie, wijst erop dat veel ondernemingen hun financiële reserves volledig hebben uitgeput. Er wordt aan toegevoegd dat zes op de tien bedrijfsleiders niet meer opnieuw voor het ondernemerschap zou kiezen. Daarbij wordt vooral gewag gemaakt van een ernstig tekortschietende beleid. (MH) Is dit pas het begin van de crisis, toekomst gaat het uitwijzen. Een goed vooruitzicht is iets anders. Gaan we dezelfde richting uit als Japan, al bijna 30 jaar geen intresten op je geld en een jaarlijkse hoge inflatie. Dit werkt als een hefboom effect in de negatieve richting, betekend cru en kort gezegd: al uw harde verdiende spaarcentjes zie je over de jaren in rook opgaan. Twintig of dertig jaar verder is de midden klasse verdwenen en behoren deze tot de armen.

vrijdag 9 november 2012

Verlies je ambitie niet is slechte tijden.

Waarom ambitie veel belangrijker is dan talent. Ambitie is de belangrijkste factor voor het bereiken van succes en is veel belangrijker dan talent en beschikbare middelen. Preston Waters van de Generation Y blog Elite Daily gaat nog verder dan dat: hij beweert dat ware ambitie leidt tot triomf en voldoening voor eender wie bereid is de nodige offers te maken. “De wil, de droom en de moed hebben om de top van de wereld te bereiken, zal je verder helpen in het leven dan eender welke vaardigheid,” schrijft Waters. Talent betekent volgens hem helemaal niets als je de ambitie niet hebt om er te raken. De meeste mensen die de top hebben bereikt waren ooit underdogs met één grote troef: grenzeloze ambitie. Ambitieuze mensen die hard werken en de nodige offers maken, halen zeer vaak de top. “Ambitie is het verschil tussen de man in de metro en de man in de privéjet,” beweert Waters. De maatschappij schetst niet zelden een negatief beeld van ambitie omdat het vaak wordt verward met hebzucht of machtsgeilheid. Ambitie is echter niet meer of niet minder dan het verlangen om de middelmaat te overstijgen via hard werk, risicobereidheid en doorzettingskracht. Een hardloper die uit de startblokken schiet zonder als eerste de eindstreep te willen bereiken, wordt nooit een Usain Bolt. In deze zin is het leven zoals een wedstrijd en succes zoals de eindstreep: zonder ambitie raak je er niet. Vergis je niet: grenzeloze ambitie vergt veel van je. Je zal je leven moeten organiseren rond hard werk, training, slapeloze nachten en persoonlijke offers. De beloning voor al je offers is echter groot: succes. Wat ben jij bereid op te geven? Hoeveel uren per dag, hoeveel dagen per week, hoeveel gemiste vakanties? De mate waarin je ambitie belangrijker is dan je middelmatige (maar comfortabele) leventje zal je toekomst bepalen. Is je verlangen om succesvol te zijn even belangrijk als ademhalen, dan ben je op de goede weg. “Ga voor je passie. Volg je dromen. Laat je ambitie de brandstof vormen voor je wil om de beste te zijn. Bewijs je gelijk aan de rest van de wereld. Neem geen genoegen met middelmaat. Wees de elite,” spoort Waters tenslotte nog aan.