dinsdag 2 april 2013

Goud - Zilver: fysiek of mijnaandelen, kopen ja of neen.

Intressant interview: moeite waard om te kijken. Willem Middelkoop.

Willem Middelkoop: 'Komende jaren fysiek tekort aan goud' from 7 ditches tv on Vimeo.

Willem Middelkoop is de meest bekende goudexpert in de lage landen. In dit interview op Vimeovertelt hij onder andere hoe hij in de goudbusiness terecht gekomen is, waarom de goudprijs verder zal stijgen en vooral waarom hij ervan overtuigd is dat dit hét moment is om goud- en zilvermijnaandelen te kopen.
Middelkoop is begonnen als fotograaf, maar al snel had hij door hoe hij goedkoop geld kon lenen om hier investeringen mee te doen. Op den duur kwamen de banken aan hem vragen of hij niet nog wat geld wou lenen. Daarna ontdekte hij hoe banken tot meer dan 30 keer hun eigen vermogen kunnen uitlenen en zo actief mee doen aan de geldcreatie in de wereld. Dat heeft hem aangezet om zich te verdiepen in de wereld van goud.
Volgens Middelkoop zitten we nu voor het eerst sinds 2000 terug op het beste moment om in te stappen in de goud- en zilvermijnaandelen. Deze aandelen staan nu op het goedkoopste moment in de laatste 30 jaar. Als belegger kan je pas geld verdienen als niemand ze nog wil, dit was in 2000 zo en dit is nu weer zo. Denk eraan dat de HUI tussen 2000 en 2008 met 1.700 % gestegen is.
Volgens Middelkoop kan de goudprijs de komende jaren terug verder stijgen en dan biedt deze onderwaardering een ongeziene, fantastische opportuniteit. China en Rusland zijn geschrokken van de geldontwaarding van de euro en de dollar. Sindsdien zijn beide landen een enorme positie goud aan het opbouwen. Hierdoor zal er de komende jaren ook een tekort ontstaan aan fysiek goud. De prijs voor goud zal dus moeten stijgen wat de goudmijnen zal aanvuren.

Geen opmerkingen: